Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Illegális bevándorlás - Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés: javaslat az EU iránt megrendült bizalom helyreállítására
Illegális bevándorlás - Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés: javaslat az EU iránt megrendült bizalom helyreállításáraGyőr, 2017. március 1., szerda (MTI) - Az Európai Unió (EU) iránt megrendült bizalom helyreállítására többpontos javaslatot és ajánlást tett az Európai Unió Régiók Bizottságának tagjaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés az Európai Tanács felhívására. A
közgyűlés a migrációval kapcsolatos ajánlásában szükségesnek tartja az EU határőrizeti rendszerének újragondolását. Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) közgyűlési elnök szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti, hogy álláspontjuk szerint fontos lenne a schengeni szabályok betartása és betartatása a közép-mediterrán térségben is, továbbá a belső schengeni határokon; különösen fontos lenne a magyar-osztrák határátlépési pontokon ideiglenesen visszaállított ellenőrzés mihamarabbi megszüntetése, a munkavállalók szabad és korlátlan mozgásának biztosítása érdekében.

Javasolják és támogatják azt a kormányzati elképzelést, amely szerint a menedékkérőket őrizetben lehetne tartani az eljárás jogerős befejezéséig, megakadályozva ezzel a menedékkérők másodlagos migrációját. A közgyűlés elsődleges célnak tartja az illegális bevándorlók szülőföldjükre visszatérését és boldogulását.

Támogatja a Törökországgal, valamint az afrikai országokkal való együttműködést a migráció megoldása érdekében, a közös európai menekültügyi rendszer reformját, és szorgalmazza az EU intézményeinek gyors és határozott fellépését a szabályok betartása és betartatása érdekében. A közlemény szerint soha nem látott kihívást jelent Európa számára a migránsok tömeges megjelenése, határ menti megyeként pedig a Győr-Moson-Sopronban élő emberek megtapasztalhatták a kontroll nélküli vándorlás okozta nehézségeket.

Az ajánlást a közgyűlés Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke által Gondolkodjunk Európáról: a regionális és helyi önkormányzatok felszólalnak az Európai Unió iránti bizalom helyreállítása érdekében címmel kezdeményezett véleménytervezethez készítette.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték