Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Több év letöltendő börtön kábítószer-termelésért és -terjesztésért
Több év letöltendő börtön kábítószer-termelésért és -terjesztésértDebrecen, 2017. március 27., hétfő (MTI) - Indiai kendert termesztők és marihuánaterjesztők kaptak tíz hónap és kilenc év közötti letöltendő szabadságvesztést hétfőn; a Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéleteket - tájékoztatta Fórizs Ildikó táblabírósági szóvivő az MTI-t. Első fokon a Debreceni Törvényszék 2016 júniusában 18 vádlottat mondott ki bűnösnek bűnszövetségben, kereskedéssel, jelentős mennyiségre, társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés, kábítószerrel kereskedés, kábítószer-birtoklás bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt abban az ügyben, amelynek szálai Győr-Moson-Sopron megyéből Budapesten át Debrecenig vezettek.

A törvényszék egy vádlottal szemben a visszaélés kábítószerrel vétsége ügyében indított büntetőeljárást megszüntette. Az elsőrendű vádlottnak 9 évre, a másodrendűnek 8 évre kell fegyházba vonulnia és 9, illetve 8 évig a közügyeket sem gyakorolhatják. A többi vádlott 10 hónap és 6 év közötti letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság csaknem tucatnyi vádlott mellé pártfogó felügyeletet is elrendelt, emellett döntött összesen mintegy 10 és fél millió forintnyi lefoglalt vagyon elkobzásáról. A vádlottak közül hatan fellebbeztek, az ő ügyükben döntött jogerősen a Debreceni Ítélőtábla. A tényállás szerint az első- és a másodrendű vádlott, N. Z. és L. G. 2009 végén találta ki, hogy vagyonukat és sikeres vállalkozásaik bevételét befektetve kábítószer-termelő helyeket alakítanak ki Győrben és környékén.

A kábítószerrel egyértelműen kereskedni akartak. A harmad-, negyed és ötödrendű vádlottak gondozták, szüretelték, szárították, szelektálták a növényeket. Egy-egy ingatlanban több száz tő kendert neveltek, számtalan technikai berendezést beszerezve professzionális rendszereket alakítottak ki. Az első ültetvény 2010 nyarának végén fordult termőre. A marihuánát első körben a hatodrendű vádlottnak adták el, majd a drog több állomáson keresztül jutott el egy gödöllői kollégiumba, illetve Debrecenbe.

Az áru legtöbbször Budapesten cserélt gazdát, sokszor üdítőitalos dobozokba rejtve, 1800-2000 forintért árulták grammját. Döntő részét Győr és környéke mellett Budapesten és Debrecenben adták el.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték