Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
openroadfest

ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Polt Péter átadta a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség felújított épületét
Polt Péter átadta a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség felújított épületétMosonmagyaróvár, 2017. március 30., csütörtök (MTI) - Világszínvonalú szakmai munkát végeznek a hazai ügyészek, ennek egyik elengedhetetlen feltétele, hogy a kiváló infrastrukturális háttér rendelkezésre álljon - mondta a legfőbb ügyész csütörtökön Mosonmagyaróváron, a járási ügyészség 205 millió forintból felújított és bővített épületének átadóján. Polt Péter hozzátette: a kiváló technikai háttér megteremtése alapvető célkitűzése az ügyészségnek, ennek szellemében egy hónapon belül Szigetszentmiklóson, később Nagykátán, Szegeden és Jászberényben is átadják a felújított ügyészségi épületet.

Beszélt arról is, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség és a Győri Fellebbviteli Főügyészség múlt évi munkája megfelelt az elvárásoknak, magas szakmai színvonalon végezték feladataikat. Kitért arra, hogy szerdán érkezett haza Szerbiából, ahol gyakorlati segítséget adott az Európai Unióhoz való csatlakozás felkészüléséhez, ahhoz, hogy a szerb ügyészség az uniós elvárásoknak megfelelően működjön. Az épület átadásán a legfőbb ügyésznek nem lehetett kérdéseket feltenni. Takács Péter megyei főügyész elmondta, hogy az épületet 1927 és 1929 között neobarokk és neoklasszicista stílusban építették.

Az ügyészség az ötvenes évektől működik az épület egy részében, ott, ahol 1960-ig a járási börtön volt. Azóta a mostani felújításig érdemi szerkezeti átalakítás azon a szakaszon nem történt. A járási ügyészség a Mosonmagyaróvári Járási Bíróság épületében található, a felújítás az ügyészségi részt érintette. A mostani beruházás keretében a kétszintes épületrészt 228 négyzetméterről 382 négyzetméter alapterületűvé bővítették, miután a földszinti szárny vagyonkezelése az ügyészséghez került. Kicserélték a tetőszerkezetet, tíz irodát és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki a belső felújítással, korszerűsítették a fűtést és a nyílászárókat, valamint hőszigetelték az épületet. A felújítás 2015 februárjában kezdődött és tavaly novemberben fejeződött be.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték