Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Tíz százalékkal nőtt a Hantech Zrt. árbevétele
Tíz százalékkal nőtt a Hantech Zrt. árbevételeCsorna, 2017. június 5., hétfő (MTI) - A mezőgazdaságigép-alkatrészeket és részegységeket gyártó Hantech Zrt. 3,5 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, ez tíz százalékkal haladja meg a 2015. évit. A cég az előző évvel megegyezően százmillió forintos nyereséget ért el - közölte a vállalat az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a tavalyi árbevétel tíz százalékát fordították kutatás-fejlesztésre és beruházásokra, főként a minőségbiztosítás, -javítás, illetve a gyártástechnológiai fejlesztés területén. Az idén folytatják a gyártókapacitás megújítását, terveznek csarnoképítést, lézervágó, élhajlító és CNC megmunkálógépek beszerzését.

A korábbi években a vállalat több milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket, döntő részüket európai uniós és hazai források felhasználásával. 2014-ben ingatlant építettek, egy évvel később termelő berendezéseket szereztek be, tavaly pedig szintén a gyártás korszerűsítését elősegítő berendezéseket, köztük CNC vezérlésű élhajlítók és megmunkáló gépeket vásároltak, fejlesztették a minőségbiztosítást.

A Hantech Zrt. Csornán és Tamásiban gyártja eszközeit, kilencven százalékban exportra. A vállalat gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível és folyamatosan bővül. Partnerei között megtalálható a francia Kuhn, a német Claas, a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota, de hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal és az amerikai John Deere-rel is. Utóbbi megállapodás keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve részegységeket szállít. A vállalat kétszáz embert foglalkoztat, nyolcvan százalékukat Csornán, húsz százalékukat Tamásiban.

Évek óta saját szakmunkásképző intézettel biztosítja munkaerő-szükségletét a cég. A duális képzést nyújtó iskolában jelenleg csaknem száz tanulót képeznek. Emellett egyeztetéseket kezdtek a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával, hogy megteremtsék az egyetemi szintű duális képzés lehetőségeit, hangsúlyt fektetve az iparági kutatásra és fejlesztésre.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték