Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A ROCKMARATON A LEGKEMÉNYEBB HAZAI FESZTIVÁL
A ROCKMARATON A LEGKEMÉNYEBB HAZAI FESZTIVÁLAki még otthon ülne és azon törné a fejét, hogy hol töltse a ma estét, azt javaslom, hogy azonnal szedje a sátorfáját és induljon el Dunaújvárosba, hogy odaérjen a Rockmaraton utolsó esti zúzására. Ami a tegnap este fényében óriásinak ígérkezik. Tavaly Dave Mustaine magára hagyta a szervezőket, pedig az emberek hemzsegtek a fesztiválnak otthont adó Szalki-szigeten. Ma a buli biztos nem marad el, a Sepultura énekesét más fából faragták. Szerintem, ha a fél lába leszakadna, még akkor is megtartaná a koncertet.

A fent említett okok miatt idén kicsit visszafogottabb volt a Rockmaraton és a tavalyi 10 nap is soknak bizonyult, így ebben az évben a hétfői helyi fellépők koncertjeit követően valójában kedden indult be mindhárom színpad, amik kivételesen különböző neveket is kaptak. A honlap és a fesztiválon beszerezhető programfüzet szerint a szervezők ezzel szeretnék elérni, hogy az állatvédelem témaköre még egy kicsit jobban bekerüljön a köztudatba. A helyszínen több helyen is megtalálható az egyesület, akik mentett kutyusokkal együtt érkeztek. A harmadik zenei helyszín a július 4-én bemutatott BP Underground című dokumentumfilm után kapta a nevét, amely az 1989 utáni hazai underground közeg, a magyar hardcore/punk társadalmi hatása mellett, annak közösségépítő erejét is bemutatja.

És ha már a közegről szó esett. Míg a Soundon egymás nyakából lopják le az ékszereket, addig itt, ha a pénztárcádat hagyod ott az asztalon, akkor is rögtön utánad rohannak, de egyébként is nincs az amit ne osztanának meg egymással az emberek. Ki hol tud, ott segít. Pedig ki gondolná első látásra... Mikor három éve először a városba érkezett a fesztivál mindenki aggódott, hogy szétszedik a helyet és itt aztán kő kövön nem marad, majd a pozitív tapasztalatok után rájöttek, hogy a zord külsők mögött barátságos személyek rejtőznek, akikkel nem sok gond akad. A három színpad ugyan kevésnek tűnhet, pedig még így is volt olyan program amiről lemaradtam.

Tegnap nagyon szerettem volna megnézni a Batushka lengyel zenekar templomi előadását, de a Road dallamai miatt leragadtam a nagyszínpadnál. Utána pedig az est fénypontja a svéd Hammerfall repített vissza szerepjátékos gimnazista éveimbe. Tegnap fergeteges volt a hangulat, a létszám is megduplázódott, érezhetően elérkezett a hétvége. A mai buli pedig még nagyobbnak ígérkezik. Mai fellépők: Ektomorf, Obituary, Sepultura, CS.Í.T., Alcohol, Rudán &Kalapács, Deák Bill B. B., Pokolgép, Aurora, Salvus, Omega Diatribe, Stubborn, The Southern Oracle, Fostartály, Gutalax, Aborted, Kill with hate, Slipchaos
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték