Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Egy magyar fesztivál, ami öregebb a Woodstocknál
Egy magyar fesztivál, ami öregebb a WoodstocknálKi gondolná, hogy hazánkban van olyan fesztivál, ami hamarabb volt, mint a Woodstock. A Szegedi Ifjúsági Napok 1968-ban debütált, jövőre ünnepli 50 éves születésnapját. A szervezők már most készülnek a nagy jubileumra, és ehhez a közönség segítségét is várják.A Szegedi Ifjúsági Napok a legnagyobb múltú magyar fesztivál, amire már a hatvanas évek végén összegyűltek szerte az országból az
akkori hippik, ahol a kor legnagyobbjai – a kommunista hatalom által tiltott zenekarokat beleértve - léptek fel. Az első évben (1968-ban) még karneválnak hívták, és a városháza előtt rendezték a koncerteket.

50 év hosszú idő, főleg egy fesztivál történetében. Számos szerelmet írt már a rakpart, túlélt egy rendszerváltást és megannyi változást, sőt a belvárosi karneváli hangulat kikerült a Partfürdőre, így a koncertek között a parton, a vízben vagy éppen a medencében töltődhetnek fel a fesztiválozók. A SZIN szervezői arra kérik azokat, akik valaha "SZINre léptek", hogy túrják át a fiókokat, forgassák fel a padlást és a pincét és keressenek SZINes relikviákat.

A szervezők a megosztani kívánt fotókat, koncertjegyeket, plakátokat, videókat egyszóval fesztivál emlékeket a SZIN főhadiszállásán, az IH Rendezvényközpontban (Szeged, Felső Tisza-part 2.) már most is várják, és a fesztivál ideje alatt pedig a fesztiválon kialakított SZIN50 Standnál lehet leadni. A szervezők főképp eredeti relikviákat várnak, amit természetesen a tervezett kiállítás után visszaszolgáltatnak a tulajdonosnak, de akinek esetleg digitális formában van meg archív fotója, az a info@szin.org címre is beküldheti. Természetesen a szervezők ajándékokat és örök bérleteket is kisorsolank majd a lelkes relikviaadományozók között.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték