Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Szurdi Zsolt nevét kapja egy színpad a SZIN-en
Szurdi Zsolt nevét kapja egy színpad a SZIN-enHosszas betegség után hunyt el idén Szurdi Zsolt, aki a Szegedi Ifjúsági Napok történetének is meghatározó alakja volt. Emlékezésképp róla nevezik el az egyik színpadot. Szurdi Zsolt meghatározó egyénisége volt Szeged kulturális és zenei életének, így a SZIN
szervezésének is. Már 14 éves kora óta a zene szerelmese volt és az egész élete ekörül forgott. Az ő nevéhez fűződik az ország első rock klubjának a megalapítása – Szegedi Városi Rock Klub – ahol a még kezdő zenekarok kipróbálhatták és megmutathatták magukat a nagy közönség előtt. Sőt, olyan rocklegendák is felléptek még kezdő zenész korukban a színpadon, mint a Tankcsapda. Mindemellett 1987-ben megalapította saját zenekarát: a Gőzerő hard és progresszív rock elemeket vegyít folkos dallamokkal.

Szurdi a rendszerváltás után, 1990 és 2002 között életben tartotta a SZIN eszméjét. A fesztivál ebben a 12 évben beköltözött a Rock Klubba, nagy örömet szerezve ezzel a rockrajongóknak. A tavalyi évben munkásságáért Szeged Kultúrájáért Díjjal tüntették ki. A zenész hosszas betegség után, 64 éves korában, idén áprilisban hunyt el.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték