Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

DJ Revolution
DJ RevolutionRevolution (polgári nevén: Czabán Gábor) zene iránti szeretete és tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. Fiatalabb korában elsősorban a klasszikus zene töltötte be életében a domináns szerepet. Ugyanakkor a sok éves zenei képzés mellett az aktuális zenei irányzatok naprakész ismerete a könnyűzenei műfaj egy sajátos területe felé is irányította: a beatbox-hoz (szájdob). Mint a későbbiekben kiderült ez a törekvése egyáltalán nem volt melléfogás, sőt!

2002-ben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára, az opera tanszékre, ahol a világhírű operaénekes, Sólyom-Nagy Sándor növendéke volt. Diplomáját 2007-ben szerezte meg, ám mindvégig tovább ápolta a rá jellemző zenei sokszínűséget. Így lett Magyarország kétszeres beatbox bajnoka és 2005-ben világbajnok 3. helyezett. A sikerek ellenére látta, hogy a beatbox - lévén egy underground műfaj - nem kínál számára túl széles perspektívát. Ez a felismerés vezette őt a lemezek és lejátszók világába. Karrierje vélhetően eklektikus zenei tudásbázisának köszönhetően viszonylag hamar beindult.

2005.óta Budapest összes nagyobb klubjában megfordult, és több ízben fellépett külföldön is (Németország, Anglia, Franciaország, Kína stb.). 2010. januárjában a Magyar Dj Szövetség az „év felfedezettje” díjban részesítette. Sokoldalúságát érzékelteti az is, hogy ugyanebben az évben két - Magyarországon széles körben ismert és elismert - zenész barátjával saját jazz triót alapított RTB Crew néven. A formáció különlegessége, hogy együtt még nem használt zenei eszközökkel szólaltatják meg dalaikat (rhodes zongora, tuba és beatbox). Mindennek szellemében született meg első lemezük, amelynek címe „Meet the beat”.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték