Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Elfogadhatatlannak tartja a szegedi zajrendelet módosítását a KDNP
Elfogadhatatlannak tartja a szegedi zajrendelet módosítását a KDNPSzeged, 2018. június 20., szerda (MTI) - Elfogadhatatlannak tartja a szegedi zajrendelet módosítását a KDNP - jelentette ki a párt helyi elnöke szerdán a Tisza-parti városban. Haág Zalán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a szocialisták csendre utasítják a szegedieket. A közgyűlés baloldali többsége által elfogadott jogszabály ésszerűtlen, jogszerűtlen, célszerűtlen, és a döntést nem előzte meg érdemi egyeztetés az érintettekkel. A szegedi közgyűlés KDNP-frakcióját is vezető politikus példaként említette a többi közt, hogy a jogszabály hatálybalépését követően még lakott területen kívül sem lehet majd zenélni éjfél után egy vendéglő kerthelyiségében a lakodalmak alkalmával vagy hétvégén este hét után az emberek bírságra számíthatnak az otthoni zenélés vagy zenehallgatás miatt.

A képviselő elmondta, több módosító indítványt is benyújtott a rendelethez, ezek közül a legfontosabb, hogy az új szabályozás csak jövőre lépne hatályba, így az egyeztetéseket követően mindenki számára elfogadható megoldás születhetne. A város közgyűlése áprilisban döntött a zajrendelet módosításáról, melyben más rendelkezések mellett időbeli korlátot határozott meg a legtöbb szabadtéri rendezvényen használható hangosításra.

A július 1-jén hatályba lépő rendeletet - 27 rendezvényszervező és vendéglátó közérdekű bejelentése nyomán - a megyei kormányhivatal megvizsgálta, és törvényességi felhívásban kifogásolta, hogy a jogszabály a korlátozás alól kivételt enged az állami és önkormányzati rendezvényeknek. Álláspontjuk szerint ez a megkülönböztetés az egyenlő bánásmód törvénybe ütközik.

Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője - a kormányhivatal észrevételének megfelelően - a rendelet módosítását kezdeményezte, tovább szűkítve a kivételezett rendezvények körét. A tervezet szerint, melyet pénteken tárgyal a közgyűlés az idén 87 éves Szegedi Szabadtéri Játékok, az első ízben ötven esztendeje megszervezett Szegedi Ifjúsági Napok és a szintén komoly hagyományokkal rendelkező Szeged Napja ünnepségsorozat, valamint a Szegedi Egyetemi Napok lennének azok a rendezvények, melyekre nem vonatkozna a korlátozás.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték