Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Letették az új, szegedi fedett sportuszoda alapkövét
Letették az új, szegedi fedett sportuszoda alapkövétSzeged, 2018. augusztus 22., szerda (MTI) - Letették az Etelka sori új, fedett sportuszoda alapkövét szerda délelőtt Szegeden; a létesítmény 15,5 milliárd forintból épül meg. Botka László (MSZP) polgármester az alapkőletételen elmondta: 425 nap alatt felépül Magyarország legújabb, legmodernebb és legszebb, az európai elvárásoknak megfelelő fedett uszodája. Hangsúlyozta, a 170 ezer lakosú Szeged - a 30 ezer egyetemistával - a vizek városa, de nemcsak a sportolók veszik igénybe majd az új létesítményt, hiszen az önkormányzat továbbra is biztosítja az ingyenes úszásoktatást az iskolásoknak.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, hogy a 13 ezer négyzetméter alapterületű, 1200 fős akadálymentes lelátóval megépülő új sportkomplexum mindenben megfelel a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak. A jövő év végéig elkészülő, és a Modern városok program szegedi projektsorozatában megvalósuló létesítményben lesz egy 50-szer 25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, valamint egy külső-belső ülőmedence. Ezeken túl konditerem, irodák és üzlethelyiségek kialakítását is tervezik.

A szegedi városközponttól keletre fekvő Etelka soron felépülő új, fedett sportuszoda "a városhoz és a létesítményhez, a szegedi vízisportokhoz méltó névválasztásában" kikérik majd a helyiek véleményét is - tette hozzá Botka László. A beruházás lebonyolítója a Szeged Pólus Nonprofit Kft., a későbbi üzemeltető pedig a szintén önkormányzati tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők Kft. A kivitelezők, a győri székhelyű West Hungária Bau Kft. és szegedi Dél-Konstrukt Zrt. lesznek.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték