Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Haydn-vonósnégyes Fesztivál - 3 nap alatt 5 koncert Fertődön
Haydn-vonósnégyes Fesztivál - 3 nap alatt 5 koncert FertődönFertőd, 2018. augusztus 28., kedd (MTI) - Tizenegyedik alkalommal rendezik meg szeptember 21. és 23. között a Haydn-vonósnégyes Fesztivált a fertődi Esterházy-kastélyban, ahol három nap alatt öt koncertet tartanak - hangzott el a programot bemutató sajtótájékoztatón kedden Fertődön. Rácz Márton karmester, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. zenei vezetője hangsúlyozta, hogy Joseph Haydn zeneszerző műveinek a kastélyegyüttes falai között "el kell hangzaniuk". A fesztivál sikerét mutatja, hogy az elmúlt tíz alkalommal a ma meghatározó vonósnégyesek mindegyike játszott már Fertődön - tette hozzá.

A program szeptember 21-én pénteken az idei salzburgi Mozart-verseny győztes vonósnégyesének, a francia Quatuor Tchaliknak a koncertjével indul, amelyen Reynaldo Hahn II. F-dúr vonósnégyese mellett Haydn D-dúr vonósnégyeséből és Mozart B-dúr vonósnégyeséből hallhat a közönség. Másnap délután a nyugat-magyarországi zenészekből álló Wespa Quartet Maróth Bálint csellóművésszel Haydn G-moll vonósnégyesének és Franz Schubert C-dúr vonósnégyesének egy darabját adja elő.

Este a Bennewitz Quartet Haydn C-dúr és F-dúr, valamint Dvorak G-dúr vonósnégyesének egy-egy darabját adja elő. A zárónapon, vasárnap délután a Kruppa vonósnégyes Haydn C-dúr és Kodály Zoltán I. c-moll vonósnégyeséből mutat be egy-egy darabot, este pedig a Signum Quartet Haydn D-dúr és Franz Schubert a-moll vonósnégyeséből játszik, valamint Fanny Mendelssohn-Hensel Esz-dúr vonósnégyesét adja elő. Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető elmondta, hogy a Haydn-művek megszólaltatásának leghitelesebb helyszíne a fertődi kastély, mert a zeneszerző ott élt és alkotott. A helyszín ma a kormány folyamatos támogatásának köszönhetően Magyarország egyik legszebb koncerthelyszíne - fogalmazott.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték