Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Sargentini-jelentés - MSZP: az Orbán-kormányt ítéli el a jelentés, ezért a szocialisták megszavazzák
Sargentini-jelentés - MSZP: az Orbán-kormányt ítéli el a jelentés, ezért a szocialisták megszavazzákBudapest, 2018. szeptember 10., hétfő (MTI) - Az MSZP a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti (EP-) képviselői támogatni fogják annak elfogadását - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel. Tóth Bertalan beszámolt arról is, az MSZP az egészségügy problémáira kívánja felhívni a figyelmet az őszi politikai évadban. A pártelnök a frakció és az elnökség közös, Sopronba kihelyezett ülése után - amelyen részt vettek a megyei elnökök is - közölte: az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája.

A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért - közölte a pártelnök. Elmondta, azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson és támogassák a jelentés elfogadását. Tóth Bertalan pártja őszi terveiről szólva beszélt arról, hogy be kívánják mutatni "az egészségügy tragikus helyzetét", hiszen "a Honvédkórház botránya is arra világított rá", óriási bajok vannak.

Megerősítette: benyújtják azt a törvényjavaslatot, amely megszünteti a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátását a Honvédkórházban, hogy a miniszterek is szembesülhessenek a magyar valósággal. Kitért arra, kedden Sopronban megemlékeznek Horn Gyuláról, az MSZP volt elnökéről azon a helyen, ahol 1989-ben akkori külügyminiszterként átvágta a vasfüggönyt. Elmondta, a testületek értékelték a mezőtúri önkormányzati képviselőválasztást és üdvözölték, hogy az MSZP-jelöltje győzött.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték