Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Commerzbank: Magyarországon továbbra is erőteljes lesz a gazdasági növekedés
Commerzbank: Magyarországon továbbra is erőteljes lesz a gazdasági növekedésBudapest, 2018. szeptember 12., szerda (MTI) - A Commerzbank szakértői Magyarországon erőteljes, idén is 4 százalék körüli gazdasági növekedést várnak, és azzal számolnak, hogy a jegybanki alapkamat 2019 végéig nem változik - mondta Klaus Windheuser, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten a pénzintézet háttérbeszélgetésén. A magyar fizetőeszköz a 325 forint/euró árfolyam körül stabilizálódhat a következő hónapokban, de megvan annak a veszélye, hogy a magyar jegybank laza monetáris politikája miatt gyengébb szinteket is elér az árfolyam - mutatott rá Klaus Windheuser.

A Commerzbank vezetői a magyar bankpiacon a következő időszakban kétszámjegyű növekedést terveznek, tavaly is közel 10 százalékkal növelte a leánybank a bevételét. Az elmúlt időszakban a bank által Magyarországon kiheyezett hitelállomány közel 2 milliárd euróra nőtt - mondta az elnök-vezérigazgató. Emlékeztetett rá, hogy a Commerzbank Zrt. szerdán ünnepelte magyarországi tevékenysége megkezdésének 25 éves évfordulóját, 1993-ban a német nagybank volt az egyik első olyan nyugat-európai hitelintézet, amely 100 százalékban a tulajdonában lévő leánybankot alapított Magyarországon.

A Commerzbank mintegy 1000 vállalati ügyféllel rendelkezik az országban, partnereik fele-fele arányban német, illetve magyar társaságok - mondta Klaus Windheuser. A banknak a budapesti központon kívül három vidéki városban, Kecskeméten, Miskolcon és Győrben vannak fiókjai.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték