Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A Sóhajok rendezője megbocsájtott a telefonozó nézőnek
A Sóhajok rendezője megbocsájtott a telefonozó nézőnekNyolc perces álló taps fogadta Luca Guadagninoremake-jét. A Velencei Filmfesztivál keretein belül mutatták be Luca Guadagninoúj remekművét, a Sóhajokat (Suspiria). DarioArgento 1977-es kultfilmjének remake-je bő két órán keresztül igyekszik lekötni nézőit, ám a premieren akadt olyan, aki inkább telefonjával foglalatoskodott – a több percesálló tapsos méltatás aztán a rendező szívét is megenyhítette. A hozzánk novemberben érkező, feltételezéseket latolgató misztikus horror nagy kihívást jelentett a főszereplők számára is, hiszen a rendező koreográfiákkal viszi keresztül nézőit a film történésein.

A hazai mozikban 2018. november 8-án debütáló horror 1977-ben játszódik, amikor a Szürke ötven árnyalatának főszereplője, Dakota Johnson(SusieBannion) Berlinbe érkezik, hogy a Markos TanzCompany tagja lehessen. A méltán híres tánctársulat egyik tagja éppen ekkor titokzatosan eltűnik, egy másik táncos pedig igyekszik a végletekig elmenni, hogy kiderítse, milyen sötét titkot rejteget a vezetőség. Susie ott tartózkodása alatt rengeteget fejlődik, hiszen a társulat vezetője,Madame Blanc(Tilda Swinton) foglalkozik vele.

A Velencében debütáló filmetnyolc perces álló tapssal örvendeztették a kritikusok, áma bemutatón akadt olyan résztvevő is, aki inkább a telefonját nézte.–Körülbelül tíz sorral előrébb, mint ahol mi ültünk Tilda Swintonnal, volt egy srác, aki folyamatosan nyomkodta a telefonját. Egész este csak arra tudtam gondolni, hogy odamegyek hozzá és jelzem, mennyire tiszteletlen. Egyenesen utáltam, hogy a kijelző fényével zavarja az előadást – méltatlankodott aSzólíts a neveden című filmmel 2018-banOscar-díjra is jelölt rendező, Luca Guadagnino.A hosszas tapsvihar aztánfelülírta benne a negatív érzéseket.

A DarioArgento-film átiratának egyik érdekessége, hogy nem játszik benne férfi szereplő. Az egyetlen Lutz Ebersdorf lenne, viszont spekulációk szerint, hihetetlen ügyes maszkmesterek segítségével ezt a szerepet is Tilda Swinton tölti be. A feltevést a rendező egy félrehúzott mosollyal se nem cáfolja, se nem erősíti meg, Dakota Johnson pedig diplomatikusan csak annyit nyilatkozott, hogy a kérdés a rendező urat illeti meg.EbersdorfnakmárIMDb profilja is fellelhető, ezzel pedig a kétkedés tovább mélyül.

Dakota Johnsonnak ennélsokkal nagyobb kihívást jelentettek az eredeti filmnél sokkal intenzívebb táncjelenetek. „Úgy éreztük, hogy a táncnak részt kell vennie a boszorkányság folyamatában, így az egy nagyobb rituálé felé irányul, és ez lesz a film lényege”– indokolta változtatását a rendező. Johnson így máregy évvel a forgatás előtt elkezdte az edzéseket, ám elmondása szerint, még így is rémisztő volt számára mások előtt mozognia. Ezen jelenetek horrorisztikumát tovább emelik a kézzel csomózott, vörös kötélből készített ruhadarabok, amelyek GiuliaPiersanti jelmeztervező ötletei alapján a vér csöpögő érzését keltik. A Sóhajok hangulatát Thom York, a Radiohead énekesének dalai fokozzák tovább és teszik még rémisztőbbé, amelyet a magyar filmvásznakon a Cinetel filmforgalmazó gondozásában láthatunk ősszel.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték