Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

REKORD FÉLÉVET ZÁRT A KONZUM-CSOPORT
REKORD FÉLÉVET ZÁRT A KONZUM-CSOPORTA tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozatnak köszönhetően a Konzum-csoport saját tőkéje rohamosan növekedett az első félévben, június végén már meghaladta az 58 milliárd forintot – tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a BÉT honlapján. Az IFRS-szerinti, konszolidált félévi jelentésben 11,33 milliárd forint fölötti árbevétel, 2,45 milliárd forintos adózás előtti eredmény, és közel 2,29 milliárdos EBITDA szerepel. A csoport legnagyobb bevételét a múlt félévben kibővített turisztikai portfolió hozta, amit a társaság ingatlan-, tőkepiaci- és biztosítási, továbbá vagyonkezelési szegmensben működő érdekeltségei további jelentős eredménnyel támogattak.

Figyelembe véve a bejelentett és lezárult tőkeemelések hatásait, a társaság saját tőkéje a 2016. december végi 600 millióról 2017 közepére 4,806 milliárd forintra, majd a 2017 végi 40,848 milliárdról 58,319 milliárd forintra növekedett 2018. június 30-ig.

Az IFRS-szerinti, konszolidált jelentésben szereplő nettó árbevétel 2018. június 30-án közel 11,330 milliárd forint (2017 végén 16,824 milliárd) volt. Pontosabban leírja a tőzsdei társaság üzleti eredményét a 2018. június 30-ra számított 2,287 milliárd forintos EBITDA, amely 2017 végén 3,497 milliárd forint volt. A társaság menedzsmentjének várakozásai szerint az EBITDA mutató az elkövetkező két-három évben – akár újabb akvizíciók nélkül is – elérheti az évi 10 milliárd forintot.

A menedzsment stratégiájának megfelelően a Konzum-csoport négy fő befektetési szegmensben kezdte meg célirányos növekedését. A Hunguest Hotels és Balatontourist márkákkal fémjelzett portfólió első félévi adózott eredménye közel 1,453 milliárd forint volt.

A csoport befektetési célú ingatlanjait kezelő Appeninn Holding 227 milliós adózott eredményt ért el. A pénz- és tőkepiaci, valamint biztosítási terület hozzávetőlegesen 216 milliós adózott eredménnyel növelte a Konzum-csoport eredményességét, míg a vagyonkezelési szegmens 568 millió fölötti adózott eredményt hozott az első félévben. A menedzsment stratégiája alapján a turizmus, a bank- és pénzügyi szektor, az informatika, az ingatlanszektor, valamint a telekommunikációs szektor áll a társaság jövőbeli növekedési lehetőségeinek fókuszában.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték