Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

OGY - Krónika 10. rész (viták, napirend után)
OGY - Krónika 10. rész (viták, napirend után)Budapest, 2018. október 1., hétfő (MTI) - Az azonnali kérdések után a beterjesztett törvényjavaslatok megtárgyalásával folytatták a munkát a képviselők, majd napirend utáni felszólalásokkal zárták a hétfői ülésnapot.

Magyarország biztonságával kapcsolatos külföldi befektetések

A Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslat zárószavazás előtti jelentéséről és a módosító javaslatról rendezett vitában Tordai Bence (Párbeszéd) azt hangsúlyozta, hogy ennek a törvényjavaslatnak a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozó beruházást is meg kellene akadályoznia, mivel a 4 ezer milliárdos külföldi hitelből, orosz beszállítókkal megtervezett beruházás veszélyezteti az országot. Mint mondta, biztonságosabb lenne, ha decentralizált energiatermelésre állnának át, és pénzügyi szempontból is veszélyt jelent a projekt, mert az soha nem fog megtérülni. Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a javaslat csak szavakban szolgálja az ország biztonságát és "bűzlik" attól, hogy nem képes a célt elérni. Hozzátette: a javaslat a korrupció melegágya. A szerzői jogról, a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelésről szóló, Eurofish elnevezésű nemzetközi szervezet létrehozásáról, illetve a földművesek emléknapjáról tartott vitában nem alakult ki érdemi politikai vita.

Napirend után

A napirendi pontok tárgyalását követően Szabó Szabolcs (LMP) a soroksári közlekedési problémák megoldását kérte a kormánytól. Fenyvesi Zoltán (Fidesz) a balatoni turizmus fejlődéséről szólt, hangsúlyozva, a kormány célja a térség szezonalitásának mérséklése, hogy a tó az egész évben vonzóvá váljon az odalátogatóknak. Ungár Péter LMP-s képviselő a nyugat-magyarországi megyék lakhatási problémákról beszélt, mint mondta, osztrák és szlovák beköltözők miatt folyamatosan emelkedik az albérlet ára. Dúró Dóra (független) az általa beterjesztett, abortusszal kapcsolatos javaslatáról beszélt, a képviselőnő szeretné, ha az abortusz előtt az anyával meghallgattatnák a magzat szívhangját.

Hegedűs Lorántné (Jobbik) a szentendrei Postás Strand helyére tervezett irodaház építése ellen szólalt fel, frakciótársa, Lukács László György pedig a dizájnerdrogok terjedésének megakadályozásáról beszélt. Szintén a Jobbik frakcióból emelkedett szóra Ander Balázs, aki az idősek megbecsülését kérte, Brenner Koloman (Jobbik) a Győr-Moson-Sopron megyei közutak rossz állapota miatt kért szót, Z. Kárpát Dániel (Jobbik) pedig folytatva "Meddig még?" felszólalás-sorozatát a kilakoltatásokról egy hétvégi kilakoltatásról számolt be, amelyet a jelen lévő jobbikosoknak sikerült megakadályozni.

Hajdu László (DK) a szeptember 10-én elhunyt Géczi István focistáról, országgyűlési képviselőről emlékezett meg. A felszólalást követően Jakab István levezető elnök lezárta a napirend tárgyalását. Az Országgyűlés kedden reggel folytatja munkáját.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték