Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Bemutatkozó
Bemutatkozó2002-ben került megrendezésre az első Nemzetközi Amerikai Autófesztivál (NAAF) Komáromban, a Monostori erődben.

Évről évre 500 amerikai autóról 1300-ra nőtt a résztvevők száma. Három nap nyaralás, buli, benzingőz, koncertek, autósprogramok. Az amerikai autósok az erődön belül táboroznak három napon át az óriási füves terület egyik felén. Másik felén kerül felállításra a sörsátor, ami színpadi autóbemutatónak, majd délutántól koncerteknek ad helyet. Mintha csak a rendezvényre készült volna, egy betonpálya is a rendelkezésére áll az őrült autósoknak. Gumifüst- és leghangosabb autók versenye, szlalom, lowrider bemutató, big foot show. Három nap őrület.

A nézők is felverhetik sátraikat, ők az erődfalon kívül biztosított füves területen. Hosszú hétvégés nyaralásként állandó belépővel vehetnek részt a rendezvényen a napi látogatók mellett.

A rendezvény népszerűségének köszönhetően a hazai autókon túl Európa számos országából érkeznek az amerikai autók: Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Belgiumból, Csehországból, Szlovákiából, Franciaországból, Hollandiából, Svájcból... Azt mondják, nincs még egy ilyen buli egész Európában.

A fesztivál hazánk legnagyobb amerikai autós rendezvénye és Európában is egyedülálló. Minden évben augusztus első felében kerül megrendezésre, kb. 20.000 néző látogatja.

A nyugat-magyarországi régiót tekintve az egyik legnagyobb rendezvény, de a látogatók az ország minden tájáról érkeznek.


Ízelítő az állandó programokból:

Felvonulás: szombaton pontban délben egy össznépi gázfröccs után több száz autó indul Komáromba és Komarnoba 2 órás felvonulás keretén belül. A városok lakói az utcán várják a Vasakat.

Lowrider bemutató: ugráló autó, mely "távirányító" segítségével több formációban táncol.

Big Foot show: az óriáskerekű 2 rozzant autót egyenget a talajjal egy szintre.

Koncertek: rock, rock 'n roll, rockabilly

Gumifüst-verseny: a gáz és a fék egyidejű nyomásával durrantja el hamarabb az abroncsot

Szlalom verseny: időre és látványosságra, csikorgó kerekekkel!

Leghangosabb autók versenye: decibelmérővel önmagáért beszél!

Szexi autómosás: félmeztelen lányok segítenek az autók ápolásában

Díjkiosztás: legszebb motortér, legszebb restaurálás, legmesszebbről jött autó, leghosszabb autó, legszebb '50-es évek- 2000-es évek legszebbje. Legszebb sportautó, kabrió, busz... és még számtalan kategória
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték