Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Sikeres nyílt nap volt Győrben
Sikeres nyílt nap volt GyőrbenA Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 26-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában. A nyílt nap célja az volt, hogy bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába, megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, bemutassa feladataikat, eszközeiket. Nagy volt az érdeklődés, több száz látogató érkezett a nap folyamán, - óvodások, iskolások és felnőttek is, - hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket. A gyerekek örömmel ültek be az autókba, kézbe vehették a tűzoltók eszközeit, amelyekről megtudták mit mire használnak. A kicsiknek nagy élményt jelentett a füsttel telített sátor, amiben ki tudták próbálni, milyen keveset is látnak a tűzoltók, ha egy égő, füsttel teli helyiségbe kell bemenniük.

A puttonyfecskendőnek is nagy sikere volt, kisebb sorok keletkeztek, hogy mindenki kipróbálhassa azt. A nagyobbak szívesen raktár ki a veszélyes anyag szimbólumokat kockákból, s többen hallgatták a tűzoltók előadásait a tanteremben is. Ott érdekes, a korosztályuknak megfelelő filmeket vetítettek nekik, amelyből hasznos ismereteket kaptak a tűzmegelőzésről, a fűtéssel kapcsolatos tudnivalókról, valamint ehhez kapcsolódóan a környezetünk és egészségünk védelméről is.

nap folyamán az érdeklődők többször láthattak egy-egy próbariasztást is, és meggyőződhettek arról, milyen gyorsan öltöznek teljes védőfelszerelésbe és hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték