Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Sikeres nyílt nap volt Győrben
Sikeres nyílt nap volt GyőrbenA Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség október 26-án nyílt napot tartott a győri tűzoltólaktanyában. A nyílt nap célja az volt, hogy bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába, megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, bemutassa feladataikat, eszközeiket. Nagy volt az érdeklődés, több száz látogató érkezett a nap folyamán, - óvodások, iskolások és felnőttek is, - hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket. A gyerekek örömmel ültek be az autókba, kézbe vehették a tűzoltók eszközeit, amelyekről megtudták mit mire használnak. A kicsiknek nagy élményt jelentett a füsttel telített sátor, amiben ki tudták próbálni, milyen keveset is látnak a tűzoltók, ha egy égő, füsttel teli helyiségbe kell bemenniük.

A puttonyfecskendőnek is nagy sikere volt, kisebb sorok keletkeztek, hogy mindenki kipróbálhassa azt. A nagyobbak szívesen raktár ki a veszélyes anyag szimbólumokat kockákból, s többen hallgatták a tűzoltók előadásait a tanteremben is. Ott érdekes, a korosztályuknak megfelelő filmeket vetítettek nekik, amelyből hasznos ismereteket kaptak a tűzmegelőzésről, a fűtéssel kapcsolatos tudnivalókról, valamint ehhez kapcsolódóan a környezetünk és egészségünk védelméről is.

nap folyamán az érdeklődők többször láthattak egy-egy próbariasztást is, és meggyőződhettek arról, milyen gyorsan öltöznek teljes védőfelszerelésbe és hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték