Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Szén-monoxid került a soproni lakásba
Szén-monoxid került a soproni lakásbaSzerda este rosszullétre panaszkodott egy lakó a soproni Ív utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásában. A lakók szellőztetni kezdtek, elhagyták a lakást és értesítették a tűzoltókat. A soproni hivatásos tűzoltók mérőműszere kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót, aki a fürdőszobában lévő gázkazánnál meghibásodást talált, ezért azt kizárta a szolgáltatásból. A fűtést más módon is meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A lakót megvizsgálta a mentőszolgálat, de mivel jobban lett, nem kellett kórházba szállítani.

Az eset ismét ráirányítja a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések rendszeres karbantartásának, a füstelvezetők ellenőrzésének, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára, hiszen a nyílt égésterű fűtőberendezések a helyiség oxigénjét használják el az égéshez. Bár az Ív utcai lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, szerencsére időben észlelték a bajt. A biztonság növelése érdekében javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet.

A hatóság által bevizsgált, megfelelőnek minősített szén-monoxid-érzékelők listája: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/piacfelugyelet/Megfelelo_CO-erzekelok_20170803.pdf (gyor.katasztrofavedelem.hu)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték