Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Felkészülés a télre
Felkészülés a télreA téli időjárási viszonyok során jelentkező feladatok ellátása érdekében történő felkészülés részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága november 8-án értekezletet tartott, melyen részt vett Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő is.

A tájékoztatón Kecskeméti Attila a Magyar Közút megyei igazgatója a résztvevőknek bemutatta a rendkívüli időjárási körülmények kezelésének folyamatát, módszereit, az alkalmazott technikai eszközöket, valamint kiemelte a beavatkozásokat megelőző munkálatok fontosságát. Az előadás során az ónos eső, az intenzív havazás és az extrém hideg közúti következményeiről is szó esett, majd ismertették az útinformációs segítségkérés lehetőségeit is. Az értekezleten Sári Ákos tű. alezredes is felszólalt és többek között hangsúlyozta a társszervek között a gyors információáramlás, valamint a közúti forgalom folyamatossága fenntartásának fontosságát. Az előadások után a résztvevők megtekintették a közút rendelkezésre álló gépparkját és felszereléseit is.

Az elmúlt napokban a katasztrófavédelmi kirendeltségek szakemberei is részt vettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségein megtartott szemléken, ahol bemutatták számukra a járműveket és szakfelszereléseket. Így a szakemberek helyi szinten is egyeztették a hatékony együttműködés feladatait. Igazgatóságunk folyamatosan végzi a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a különböző nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat tartását jelenti, amelyek során az állomány felkészül a rendkívüli helyzetek kihívásaira. (gyor.katasztrofavedelem.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték