Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

RETRO SHOW- GÓLYATÁBOR 2014
RETRO SHOW- GÓLYATÁBOR 2014Egy estére megelevenedik a 90-es évek szelleme. A 2014-es Gólyatábor második esti bulijában két- három generáció is élvezheti a múltidézést. Ezen az estén négy nagyszabású retro fellépő várja a rendezvényre
érkezőket és az egyetemistákat, más-más műfajban. Kozmix, Kerozin, Groovehouse, Sub Bass Monster. A Kozmix Magyarország első együttese, mely a kilencvenes évek elején-közepén meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő happy hardcore és rave stílusokat játszotta. Korábban emiatt a magyar Scooternek hívták őket, de későbbi számaikkal el tudtak rugaszkodni ettől a szereotípiától, és könnyedebb, frissebb dalokat is írnak. 2005-ben megjelent a Holnapután című lemezük, amely újra népszerűvé tette a csapatot ezen a lemezen szerepelt a Honfoglalás című dal feldolgozása,a Ritmus Szól és a rádiók és discok kedvence a Holnapután, azóta főleg inkább kislemezeket adnak ki. Pénteken tehát Kozmix a házban!

Halál a májra!

A Kerozin könnyűzenei együttes. 1996-ban alakult, Debrecenben. Egy fellépés alkalmával a Kismalac, Kismalac engedj be! Felkiáltással kezdték el hergelni a közönséget. A buli után már másnap munkához láttak és 1998 nyarán megszületett a Kismalac című dal. Feloszlásuk után összeállva 2006 nyarán jelent meg a Kerozin együttes első rockalbuma a Rémálom visszatért! Címmel. Novemberben jelent meg a Bocsáss meg! című kislemez, amelyben a csapat bocsánatot kér minden eddigi „disznóságáért”. És az óta is töretlenül járják az országot. Most az NYME SEK sátrában lesznek.

A színpadon nagy visszatérő: Groovehouse

A hazai zenei életben elérhető összes elismerést magukénak tudhatják: arany- és platinalemez; valamint megannyi rangos szakmai- és közönségdíj: Viva Comet, Bravo Otto, Popcorn, Jakab-líra, és Arany zsiráf díjak a legjobb előadó, együttes, énekesnő, album, dal és videoklip kategóriákban. A díjak nagy része is kétségkívül a címadó dalnak köszönhetők, amely több mint egy évig szerepel különböző slágerlistákon (van, ahol másfél évig), s mai napig felcsendül a rádiókban. A Vándor ugyancsak nagy népszerűségre tesz szert: a rádiók összesített slágerlistáján egyszerre két dallal szerepel az együttes. Mindemellett több rádió is beszerkeszti a Fénykép a szememben és a Szavakon túl című dalokat is, holott ezekhez videoklip sem készül. A Hajnal című nagylemez minden elképzelést túlszárnyal: közel 60 ezer példányban fogy, majdnem dupla platina státuszt ér el és most nálunk is fel csendül.

És végezetül az estét zárja: Sub Bass Monster. Az egyetemisták igazán kedvelik, hiszen ez az a korosztály, akik tinédzser éveit meghatározták Szabi vicces, szókimondó, vagy épp provokatív szövegei. Mindig nagy szeretettel fogadják az Egyetem udvarán. Most sem lesz ez másképp. Hát pattogjon a bakelit. A nyár legnagyobb helyi RETRO bulijában, az NYME SEK nyárzáró fesztiválján. GÓLYATÁBOR 2014

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték