Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

VI. MÉRFÖLDKŐ KONFERENCIA A HŰSÉG VÁROSÁBAN
VI. MÉRFÖLDKŐ KONFERENCIA A HŰSÉG VÁROSÁBANA Doktoranduszok Országos Szövetsége és a Soproni Egyetem, illetve a Soproni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának szervezésében jelenleg is zajlik a VI. Mérföldkő Konferencia. Az esemény egyrészről az adott év munkáját értékeli, de másrészről egy jövőbe tekintés, egy stratégia-alkotás is.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar főépületében rendezett megnyitó ünnepségen köszöntőbeszédet mondott:
➖Prof. Dr. Faragó Sándor, egyetemi tanár, a Soproni Egyetem rector emeritusa, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Bizottság elnöke,
➖Prof. Dr. Józsa János, egyetemi tanár, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora,
➖Prof. Dr. Szendrő Péter, professor emeritus, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, a Szent István Egyetem rector emeritusa,
➖Dr. Birkner Zoltán, egyetemi docens, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke,

➖Prof. Dr. Kiss Ádám, professor emeritus, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke,
➖Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke,
➖Széles Csongor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Ifjúságügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese,
➖Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának városi tanácsnoka,
➖ Tibor Gulyás, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökét
➖ Fruzsina Pankotay, a Soproni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke.

A plenáris ülés keretén belül került sor a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Doktoranduszok Országos Szövetsége közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. Az együttműködési megállapodást a MEFS részéről Prof. Dr. Kiss Ádám, a DOSz részéről Szabó Péter írta alá.

Szabó Péter az együttműködéssel kapcsolatosan kiemelte, hogy a két szervezett közötti közös munka deklarálása a Mérföldkő Konferencián szimbolikus jelentőségű is lehet, hiszen a DOSz életében formális keretek között eddig a sport nem kapott ekkora szerepet. A sport remek eszköz a doktoranduszok számára a sokszor monoton kutatás közben az aktív kikapcsolódásra és feltöltődésre. Ugyanakkor manapság az élsport a tudomány minden területén jelen van, hiszen felkészítés és versenyzés során a sportolók a legújabb kutatások eredményeit és módszereit használják ahhoz, hogy a teljesítményük még egy század másodperccel jobb legyen.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége 2016-ban „A Tudomány Patrónusa” elnevezésű kitüntetést alapított, melyet idén Szendrő Péter, az OTDK - Országos Tudományos Diákköri Konferencia elnöke vehetett át. „A Tudomány Patrónusa” kitüntetést a DOSz kiemelkedő partnerei kaphatják, akik munkájukkal, támogatásukkal és együttműködésükkel a Doktoranduszok Országos Szövetsége feladatait segítették.

A DOSz az „Érdemjel Díjat” 2018-ban, Gulyás Tibornak, a HÖOK - Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke részére adományozta. Munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy mind a HÖOK, mind a DOSz hatékonyon képviselje a hallgatók, illetve a doktoranduszok érdekeit. Kiemelt szerepe volt abban, hogy az utóbbi években kiválóan tudott együttműködni a két szervezet.
Átadásra kerültek a „Közösség a Tudományért” kitüntetések is, melyet az a volt doktorandusz (és/vagy doktorjelölt) kaphatja meg, aki tudományos fokozatot szerzett és a DOSz elnökségének vagy tudományos osztályának aktív tisztségviselője volt és tudományos munkájával, valamint elhivatottságával hozzájárult a DOSz szellemiségéhez és eszmei értékeinek gyarapításához.

„Közösség a tudományért” kitüntetésben részesültek:
✔Dr. Kata Asztalos
✔Dr. Lorina Buda
✔Dr. Gábor Budai
✔Dr. Csapó László Attila

✔Dr. Dombi Edina
✔Dr. Gáspár Marcell
✔Dr. Rausch Attila
✔Dr. Szabó Katalin
✔Dr. Zoltán Oszkár Szőts

A plenáris ülést Dr. Birkner Zoltán egyetemi docens, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökének előadása zárta, aki az „új innovációs ökoszisztéma elemei” címmel beszélt a NKFIH portfóliójáról, illetve az innováció helyzetéről.
A szombati nap délutánján a tudományos osztályok és a doktorandusz önkormányzatok vezetői tisztségviselőinek tanácskozására kerül sor. (Doktoranduszok Országos Szövetsége Facebook)

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték