Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Közel száz Sopronba tartó gyerek maradt Budapesten
Közel száz Sopronba tartó gyerek maradt BudapestenKis magyar abszurd a sínek mellől. Pénteken délután nem sokkal három óra előtt több váltó meghibásodott Bicske állomáson, ezért a Herceghalom-Bicske-Szárliget szakaszon ideiglenesen szünetelt a vonatforgalom. Ez idő alatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a csatlakozó vonalakon az eljutási idők jelentősen megnőttek, az utasoknak 60-120, egyes járatok esetében 120-160 perccel hosszabb menetidővel és a torlódások elkerülése érdekében járatelmaradásokkal kellett számolniuk.

B. Zoltán, a Sopronba eljutni próbáló kirándulócsoportnak az egyik kísérője, amely közel száz gyerekkel volt kénytelen vesztegelni a Kelenföldi pályaudvaron. Információt sokáig nem kaptak, a vonatinfo rendszere elérhetetlen volt. „És úgy egyáltalán: hogy lehet, hogy 2018-ban, ráadásul az ország egyik legforgalmasabb, kiemelt vasútvonalán egy váltóhiba ekkora fennakadást okozzon?” – tette fel a költői kérdést. Ugyanakkor hálás, mert „a kelenföldi pályaudvar dolgozói, ha nem is elsőre kitörő örömmel, de emberségesen és a lehetőségekhez képest rugalmasan és támogatóan álltak a kialakult helyzethez a kelenföldi munkatársakkal és a máv startos telefonos ügyfélszolgálaton keresztül a menetirányítással sikerült megoldanunk, hogy a vonat indulásáig a diákokkal a fűtött, de munkarend szerint már zárva tartó, fűtött váróteremben tartózkodhassunk”.

Azt viszont felháborítónak tartja, hogy „a MÁV-Start részéről, tapasztalatom szerint látványosan nincsenek biztosítva az ilyen helyzetekre elfogadható körülmények”. A vasúttársaság közleményben kérte az utasok elnézését a kellemetlenségek miatt. (kisalfold.hu, hvg.hu, fotó: osztalyfonok.hu)Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték