Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Kétmilliárd forintból gyártási központot alakít ki a Laurastar Kapuváron
Kétmilliárd forintból gyártási központot alakít ki a Laurastar KapuváronKapuvár, 2018. december 13., csütörtök (MTI, fotó: amazon.com) - Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le. Tóth Tihamér, a Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a gyártás 2020. januárjában indul a 4800 négyzetméter alapterületű új üzemben. Az anyacég stratégiai döntése értelmében Portugáliából kerül át a gyártás, amelynek éves kapacitása eléri a 150 ezret. Jelenleg Portugáliában mintegy százezer terméket gyártanak évente.

A Kapuváron 2006 óta jelen lévő svájci vállalat kezdetben a termékek javításával foglalkozott. Tavaly adták át azt a részlegüket, ahol az úgynevezett refurbished termékekkel is foglalkoznak, vagyis a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat újítják fel, a gyártósorival megegyező minőségben. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy éves szinten mintegy harmincezer terméket javítanak, a refurbished termékek felújítása pedig eléri az ötezret. A Laurastar kapuvári üzemében a szervizközpontban tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak - tájékoztatott Tóth Tihamér.

Jean Monney, Laurastar SA elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy a cég ötven embert foglalkoztat, a gyártás indulására a létszámot szeretnék megduplázni. Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete ünnepi beszédében méltatta, hogy a Svájc és Magyarország között a 19. század óta szoros a gazdasági kapcsolat. Meglátása szerint a magyarországi termelőcégek sikerességének titka a produktivitásban és a hozzáadott értékben rejlik. A nyilvános céginformációs adatok szerint a Laurastar Services Kft. tavaly 254 millió forint nettó árbevételt ért el, ami 7 millió forinttal haladta meg az előző évit. Nyeresége 5 millió 190 ezer forint volt, 929 ezer forinttal volt kevesebb, mint 2016-ban.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték