Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

LESZ MÉG A VÉRTANÚK TERÉN NAGY IMRE SZOBOR! A DK ÉS A NAGY IMRE TÁRSASÁG BUDAPESTI SZERVEZETE MEGEMLÉKEZÉST TART A NAGY IMRE SZOBOR HELYÉN
LESZ MÉG A VÉRTANÚK TERÉN NAGY IMRE SZOBOR! A DK ÉS A NAGY IMRE TÁRSASÁG BUDAPESTI SZERVEZETE MEGEMLÉKEZÉST TART A NAGY IMRE SZOBOR HELYÉNLesz még a Vértanúk terén Nagy Imre szobor! – A DK és a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete megemlékezést tart a Nagy Imre szobor helyén. A kormány éjszaka elvitette Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Ahogy az 50-es években az embereket, a hatalom az éj leple alatt vitette el a mártír miniszterelnök szobrát. Szimbolikus, hogy az Orbán-rendszer nem tűri tovább Nagy Imre vigyázó tekintetét az Országházon.

A Demokratikus Koalíció szerint a szájakat be lehet fogni, a szemeket el lehet takarni, a szobrokat el lehet szállítani, de a magyar nép történelmi igazságát, hogy a rabságot mindig szabadság fogja felváltani, nem lehet kitörölni a nemzeti emlékezetből. Nagy Imre szobra is vissza fog kerülni a helyére. A DK és a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete ma délután 17 órától megemlékezést tart a Vértanúk terén, hogy egyértelművé tegyük: Nagy Imre emlékét és üzenetét nem lehet eltüntetni a szoborral együtt. A rendezvényen beszédet mond Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, Mécs Imre, 56-os halálraítélt és Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke. (DK Sajtóiroda)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték