Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Sokan nem kapták meg a nyugdíjukat
Sokan nem kapták meg a nyugdíjukatBár a Magyar Államkincstár péntek délelőtt azt ígérte, hogy még a mai napon megérkeznek a bankszámlákra a nyugdíjak, ez végül nem mindenkinél történt meg. A sajtóbeszámolók és a fórumok hozzászólásai alapján sokaknak nem érkezett meg a pénz estig. 18 óra után pedig már nincs utalás – mint arra a 24.hu is felhívta a figyelmet – így aki ma nem kapta meg az utalást, az már csak hétfőn fogja. A GIRO Zrt. valamikor délután a honlapján azt közölte, hogy „a Magyar Államkincstár által indított valamennyi nyugdíj tranzakció a GIRO Zrt. rendszereiben a mai napon elszámolásra és a bankok számára megküldésre került”. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a pénzintézetek azt ki is tudták küldeni minden ügyfélnek.

A nyugdíjakat a hónap 12-ik napjáig kell utalni, s mivel ez szombati nap januárban, ezért pénteken kellett volna. Miután reggel nem érkeztek meg az utalások senkihez, az államkincstár közleményt adott ki. „A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják” – írták.

A MÁK közleménye után nem sokkal az átutalási rendszereket üzemeltető, a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló GIRO Zrt. is közölte, hogy a BKR rendben működik, náluk nem volt és nincs is semmilyen fennakadás a működésben. A Portfolio.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak. Az Államkincstár (MÁK) nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt.

A MÁK január 14-én indítja a kifizetést, így a posta – az eddig is megszokott rend szerint – már január 16-án el is kezdi a nyugdíjak kézbesítését.” Egyébként az állam részéről senki sem szólalt meg a nap folyamán, a kormany.hu kormányzati portálon sem jelent meg semmilyen tájékoztatás a csúszásról. (magyarhang.org)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték