Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Részben szabad Magyarország a Freedom House szerint
Részben szabad Magyarország a Freedom House szerint195 országot vizsgált meg idén is a Freedom House, felmérve a demokratikus rendszer állapotát ezekben az államokban. Noha már korábban is kapott súlyos kritikákat a magyar jogállamiság helyzete, egy év alatt tovább romlott a megítélésünk, hiszen korábbi, szabad besorolásunkat most először részben szabadra rontotta a nemzetközi jogvédő szervezetet.

IDÉN MAGYARORSZÁG MÁR CSAK 70 PONTOT KAPOTT, TAVALY ÓTA ÚJABB KÉT PONTTAL RONTVA DEMOKRATIKUS EREDMÉNYEIN. A SZERVEZET SZERINT LEGALÁBBIS AZ ÁLTALÁNOS SZABADSÁGJOGOK, A POLITIKAI SZABADSÁGJOGOK, VALAMINT A CIVIL TÁRSADALMAT ÉRINTŐ MINŐSÍTÉSEK TERÜLETÉN IS ROMLOTT A MAGYAR HELYZET.

A világjelentés egy bekezdése külön is említi Magyarországot, úgy magyarázva a besorolás rontását, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kormánya hatalomra kerülésük óta és 2018-ban még tovább rombolta a demokratikus intézményeket, méghozzá az ellenzék, a média, a vallási csoportok, a civil társadalom korlátozásával, illetve totális ellenőrzésével. A Freedom House szerint 2010 óta sérültek a felsőoktatási intézmények, a civil szervezetek, továbbá a magánszektor és a menedékkérők jogai is. A nemzetközi jogvédő szervezet már tavaly is úgy találta: az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország. Akkor a 100 pontos skálán Magyarország 72 pontot kapott, ami az uniós országok közül a legrosszabb volt, még az utánunk következő, második legrosszabb Bulgária is elérte a 80 pontot. Románia 84, Lengyelország 85, Horvátország 86, Szlovákia 89, Csehország és Szlovénia 93, Ausztria 94 ponton állt akkor. (index.hu)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték