Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

U. Nagy Gábort kirúgták
U. Nagy Gábort kirúgtákSzeretném leszögezni, hogy nehéz összefoglalni a délután történéseit. Mivel rengeteg új információval találjuk szembe magunkat, tele ellentmondással, tények hiányában. Próbálok a nap tényeiről és eseményeiről beszámolni, a képviselő diákok álláspontja alapján: Náhlik Andrással, a Soproni Egyetem rektorával volt ma kettőkor találkozója az AMI-s hallgatóknak. A jelenlévők szerint nem tudott párbeszéd létrejönni a találkozón, így tájékoztatóként tartjuk számon. Mi, AMI-s hallgatók bátran kérdeztünk. Próbáltunk párbeszédet csiholni ebben a lehetetlen helyzetben.

Azóta az AMI-n belül is konzultálunk. A kérdéseinkre, melyet a Rektornak is feltettünk, most releváns választ is kapunk. Sajnos a tájékoztatón a Rektor úrnak nem voltak pontos adatai, információi. Gyakran arra hivatkozott, hogy nem ő az illetékes a bizonyos kérdésekben. Most helyre kerül a mellébeszélés. A Rektor úr részletesen ecsetelte, hogy az AMI működtetése milyen veszteséges a Soproni Egyetem számára. Ugyanakkor a kiválásunk indítványozására az a pánikreakció születik, hogy az ez ügyben tevékenykedő intézetigazgatónkat egyik napról a másikra eltanácsolják.

>EXIT> ÚJ KEZDET! #EXIT
Azon vagyunk, hogy az AMI csatlakozhasson a Győri Egyetemhez. U Nagy Gábort nem csak mint intézetigazgatót mentették fel, hanem oktatói státuszát is megszüntették mindenféle szakmai indoklás nélkül. NEM VÉLETLENÜL. Szeretnénk pár idézettel érzékeltetni az általunk kezdeményezett párbeszéd egyoldalúvá vált jellegét. A Rektor leszögezte, hogy UNG felmentése végleges döntés, mostantól semmilyen státuszban nem lehet jelen az iskola életében. A Rektor hozzáállása megalapozta a kommunikáció minőségét, és mutatja a tehetetlenségünket:

"InterCity oktatók "- Náhlik András, Rektor ezzel utalt az óraadó tanárainkra. “Amis hallgatók beszéljenek egymás között. Nincs gond azzal hogy protestálnak, megbeszélésre van lehetőség. Jöhetnek transzparenssel is, de jobban örülnék, ha anélkül.” Náhlik András, Rektor utalva a délelőtti tüntetésre. “Ezzel azt akarja mondani, hogy az intézmény megmentéséért lefejezik az AMI-t?” Krizbai Gergely, egykori AMI-s hallgató”

Azt az álláspontot képviseljük, hogy az AMI működése az SKK karon belül ilyen körülmények között nem tartható tovább. A dráma ellenére azt gondoljuk, hogy az AMI ebből a válságból csak nyertesként kerülhet ki.
"Szerintem nyertesek vagyunk, csináljátok a dolgotokat."
U. Nagy Gábor #UNG
#XeljazAMIra #UNGforprincipal #AMIEXIT (UNG for principal)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték