Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Sopronban független polgármester lesz?
Sopronban független polgármester lesz?Elég régóta tudósítunk a Republikon intézet eseményeiről, felméréseiről. Úgy gondoljuk, hogy az Európai Parlamenti választások vízválasztóak lehetnek. Már hónapok óta formálódik egyfajta együttműködés az ellenzék pártjai között a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban. A cél, hogy az októberi önkormányzati választásokra egy polgármesterjelölt-kihívója legyen a Fidesznek. A Republikon Intézet friss elemzése és javaslata szerint a Fidesz nemcsak Budapesten, hanem a megyei jogú városok jelentős részében is legyőzhető. A hvg.hu által most bemutatott dokumentum egy lehetséges megoldást vázol fel.

Miközben az ellenzéki pártok Budapesten előválasztással keresik Tarlós István esélyes kihívóját az októberi főpolgármester-választásra (az első fordulót Karácsony Gergely nyerte, a második fordulót a nyáron tartják), az alsóbb szinteken – megyeszékhelyek, megyei jogú városok – ugyanezek a pártok egyeztetések formájában közeledtek egymáshoz. Pécsett a Momentum, az MSZP és a DK bejelentette, hogy Péterffy Attila független polgármesterjelölt mögé sorakoznak fel az őszi önkormányzati választáson. Egerben is formálódik az összefogás, ott a Jobbik politikusa, Mirkóczki Ádám indulna, a baloldal pedig nem indítana mást.

A jobboldali politikus szerint most nem egymással kell hadakozni az ellenzék pártjainak. A Republikon Intézet mostani kutatása szerint az ellenzék azért bizakodhat, mert tavaly áprilisban a Fidesz listája nemcsak a fővárosban, hanem a megyei jogú városokban is gyengébben szerepelt, mint országosan. Míg országosan listán 47 százalékot értek el, addig hat megyei jogú városban (Szeged, Dunaújváros, Tatabánya, Pécs, Szolnok, Miskolc) 40 százalék alatti eredményt hoztak, sehol nem szereztek abszolút többséget. (hvg.hu, republikon.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték