Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Czeglédy Csaba pert nyert Luxemburgban
Czeglédy Csaba pert nyert LuxemburgbanMa hirdetett ítéletet az Európai Unió Bírósága Luxemburgban a Human Operator Zrt. kontra Magyar Állam (adóhatóság) ügyben, ahol hallgatóságként Czeglédy Csaba ügyvédei és párja ott voltak, a Magyar Államot nem képviselte senki. Azért büntette meg az adóhatóság Czeglédy Csaba által vezetett céget, mert 2015-ben jogtalanul igényelte vissza az áfát. Ez az egész év vonatkozásában 821 millió forintot jelent.

Ma kimondta az unió bírósága, hogy nem a Czeglédy által vezetett cég, hanem az adóhatóság járt el törvénytelenül. Az adóhatóság az uniós jogba ütköző módon módosított Áfa-törvényt alkalmazta velük szemben. Persze felmerül a kérdés, hogy ennek van-e hatása az ellene és a társai ellen folyó büntetőügyre. Csak egy példa: az előzetes letartóztatásakor ezt a 7 marasztaló NAV-határozatot lobogtatta az ügyész a nyomozási bíró előtt, és fröcsögve hangoztatta, hogy ezek a navos határozatok bizonyítják, hogy törvénybe ütköző módon járt el. A nyomozati iratokban is benne vannak ezek a határozatok. A 3.2 milliárd forint áfába is beleszámolta ezt az összeget is az ügyészség.

Na, ezekről a határozatokról mondta ki ma az Európai Unió Bírósága, hogy törvénytelenek, és a Human Operator Zrt. NEM jogellenes módon járt el. A Parlament és az adóhatóság sértette meg az uniós szabályokat. Ha itthon nem védi meg senki, majd az uniós szervek és a bíróság megvédi.

A fanyalgóknak pedig azt üzeni Czeglédy, hogy bár a vádiratot nem ismeri, mivel csak a sajtóból tudja, hogy vádat emeltek ellene, a vele közölt gyanúsítás szövegében szó szerint ez szerepel: (...) befogadott bizonylatok alapján szövetkezenként, időszakonként az alábbi táblázat szerinti áfatartalmat helyezte jogtalanul levonásba a Human Operator Zrt." És itt következik egy táblázat, benne a 2015. év 12 hónapja is. Az adóhatóság valósnak ítélte a befogadott számlák tartalmát, de jogellenesnek vette az áfa levonását. Az ügyészség az igazát többek között azzal a 7 NAV-határozattal próbálja bizonyítani, amiről ma kimondta az EuB, hogy törvénytelenek. (Czeglédy Csaba)


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték