Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
openroadfest

ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Sas nem kapdos legyek után
Sas nem kapdos legyek utánBár barátaim felhívták a figyelmemet arra, hogy sas nem kapdos legyek után, kivételesen mégis foglalkozom egy kicsit Budai Gyulával, hadd érezze a törődést. Budai Gyula, akire bármelyik mesefilmben gondolkodás nélkül ráosztanák a gonosz kis törpe szerepét, azzal haknizik már lassan másfél éve a sajtóban, hogy szegény Kunhalmi Ágin keresztül finanszíroztam az MSZP kampányát 2014-ben, ráadásul én kezeltem az MSZP és a DK kampánypénzeit, jelentsem ez bármit is. A múlt héten a jobbos sajtó azon örömködött, hogy Kunhalmi Ági Budai Gyula elleni feljelentését jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék, helybenhagyva a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú végzését. Szokásukhoz híven cinikusan beleálltak az ellenzéki politikusba, és persze - ahogy szoktak - hazudtak egy sort olvasóiknak.

Hazudtak, ugyanis a Fővárosi Törvényszék három rendkívül jóhiszemű bírája nem azért utasította el a feljelentést, mert igazat mondott a becsület lovagja, Budai Gyula, hanem, mert szerintük Budai általuk elbírált szavai valóságuk esetén sem lennének alkalmasak Ági és ellenem, vagy bárki ellen büntetőeljárás megindítására.

Ez szerepel a másodfokú végzésben: "A Fővárosi Törvényszék a rendelkezésre álló iratokból, a becsatolt CD felvétel tartalma alapján megállapította, hogy a kerületi bíróság okfejtése helytálló abban a tekintetben, hogy a Kunhalmi Ágnes feljelentő által kiemelt, a Tények című hírműsorban elhangzott riportban elhangzott kijelentés nem tekinthető olyannak, amely valósága esetén büntető, szabálysértési, vagy fegyelmi eljárás alapját képezheti, ugyanakkor nem sérti a feljelentő emberi méltóságát, becsületét sem."

"[Budai Gyula] az idézett kijelentéssel nem vádolja a sértettet törvénybe ütköző cselekmény elkövetésével, s az a körülmény, hogy a sértett milyen mögöttes tartalmat tulajdonít az inkriminált értékelt kijelentéseknek, valamint a feljelentő által a társadalmi
megítélésére levont következtetései büntetőjogi relevanciával nem bírnak." "Tekintve, hogy a tényállítás objektíve a becsületcsorbításra nem alkalmas, a cselekmény nem tényállásszerű, tehát nem bűncselekmény."

Az elsőfokú bíróság pedig ezzel indokolta a feljelentés elutasítását: "Kunhalmi Ágnes (...) mint egy pártnak a tisztségviselője találkozott egy magánszeméllyel [ez lennék én], akivel megállapodott abban, hogy utóbbi fogja a párt országos kampányát finanszírozni, és ehhez pénzt adott át a feljelentőnek. A párttörvény szerint a párt vagyona tagok által fizetett díjakból, a központi költségvetésből juttatott támogatásból, az állam által ingyenesen átadott ingatlanokból, magyar állampolgár természetes személyek vagyoni hozzájárulásaiból, végintézkedés alapján természetes személyek hagyatékéból, a párt gazdasági tevékenységéből, illetve a párt által alapított egyszemélyes kft. adózott nyereségéből képzők."

“A fentiek alapján a bíróság megállapította, hogy a feljelentő által sérelmezett, idézett kijelentés nem valósít meg rágalmazást, hiszen a jogszabály lehetőséget biztosít arra, hogy magyar állampolgár természetes személy [ebben az esetben ez én lennék] párt részére vagyoni hozzájárulást adjon, emiatt az idézett kijelentés nem tekinthető olyannak, amely valósága esetén büntető, szabálysértési, vagy fegyelmi eljárás megindításának lehet alapja, illetve nem sérti a feljelentő emberi méltóságát, becsületét sem." A bíróság még azt is leírta végzése indokolásában, hogy Budai Gyula az idézett kijelentésével nem vádolta meg Kunhalmi Ágnest törvénybe ütköző cselekmény elkövetésével. (!)

Csakhogy. Budai Gyula a TV2 interjúban pontosan arról beszél, hogy én eltüntettem 6,3 milliárd forintot, ezt a pénzt a nyomozóhatóság nem találja sehol, és teljesen egyértelmű, hogy ennek a pénznek az MSZP és a DK pártkasszájában kell lennie. Még a műsor címe is ez volt: "Csalnak és ez most kiderült"

Nézegessen Budai Gyulát és Marsi Anikót itt:
https://tenyek.hu/t…/257455_csalnak-es-ez-most-kiderult.html
(fenti kijelentések 30. másodperctől)

Majd Budai Gyula azzal folytatta, hogy a 2014-es választások előtt találkoztam Kunhalmi Ágnessel, aki szerinte ekkor már az MSZP budapesti elnöke volt (ami persze szintén nem igaz, mert 2014 júliusában választották meg Ágit elnöknek), és megegyeztem vele a párt kampányának finanszírozásáról, sőt, még pénzt is adtam át neki. Budai Gyula szerint tanú is van erre, amiről azonban pont ezen a héten fog kiderülni, hogy természetesen nem igaz. Lesz egy interjú 🙂 A Fővárosi Törvényszék három bírája csak azért nem adott zöld utat a Budai Gyula elleni büntetőeljárásnak, mert arra az álláspontra jutottak, hogy a Budai Gyula által elmondottak azt jelentik, hogy én szabályos módon adtam kampánytámogatást Kunhalmi Ágnesen keresztül az MSZP-nek, hiszen azt semmi nem tiltja, hogy egy magánszemély pártot támogasson.

Vajon - fentieket figyelembe véve - a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája és a Fővárosi Törvényszék három bíráján kívül gondolja bárki is, hogy Budai Gyula az MSZP és a DK törvényes támogatásáról beszél már másfél éve? Maradjunk annyiban, hogy a bírák bölcsen arra jutottak, hogy játsszák le ezt egymás között a politikusok. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy számos sajtópert nyertem meg, ugyanis valótlanul állította a jobbos sajtó, hogy pénzt adtam volna Kunhalmi Áginak, vagy bárki másnak. Erre jó példa - és van még egy tucat - az alábbi cikkben közölt helyreigazítás: https://pestisracok.hu/szoci-kampanyokba-toltak-czegledyek…/
Az aljasság csupán az, hogy a kormánypárt és az ügyészség tőlem Budai és a jobbos sajtó állításainak alátámasztását várták. Ha én is hazudtam volna, nem raboskodtam volna másfél évig. (Czeglédy Csaba, fotó: hvg.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték