Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Múltidézés
MúltidézésCzeglédy Csaba facebook oldalán írja éppen ma három éve lépett át egy újabb határt a Fidesz, és küldött verőembereket az MSZP-s Nyakó Istvánra annak érdekében, hogy megakadályozzák népszavazási kezdeményezését, amit a vasárnapi boltzár ellen kívánt benyújtani a Nemzeti Választási Bizottságnak. Nyakó István jogi képviseletét én láttam el mind a népszavazási eljárásban, amiben sikerrel jártunk, mind a büntetőügyben.

Az ügyészség nem látott semmi kivetnivalót abban, hogy a Nemzeti Választási Iroda épületében a Kubatov-fiúk elállták egy állampolgár útját, és megkísérelték megakadályozni népszavazási kezdeményezését. Ezt követően pótmagánváddal fordultunk a Fővárosi Törvényszékhez annak érdekében, hogy a teljesen nyilvánvaló bűncselekmény miatt legyen felelősségre vonás, azonban első- és másodfokon arra jutottak a bíróságok, hogy Nyakó István nem sértettje az eljárásnak, így nincsen joga pótmagánváddal élni.

Nem hagytuk ennyiben a dolgot: feljelentést tettünk kényszerítés bűntette miatt. Az ügyészség persze emiatt sem indított büntetőeljárást, azonban az ügy pótmagánvádas eljárásban a 13 vádlottal szemben folyamatban van a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A bíróság egyébként - kissé döbbenetes módon - 2017 ősze óta semmit nem tett, ezért tegnap az eljárás elhúzódása miatt Nyakó István kifogással élt. Kíváncsian várom, hogy lesz-e jogi bátorsága a PKKB-nak lefolytatni a büntetőeljárást abban az ügyben, amiben kopasz, nagydarab, többségében büntetett előéletű, egyébként Kubatov Gábor Fidesz pártigazgatóhoz kötődő férfiak megpróbáltak ellehetetleníteni egy népszavazási kezdeményezést. (Czeglédy Csaba, 444.hu)
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték