Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
ukandroll

volt

balatonsound

efott

vasmarock

alteraba

fezen

sziget

strandfesztivál

campus

MTI

Az Alfa 3 nap őrületes fesztiválozással búcsúztatta az idei nyarat
Az Alfa 3 nap őrületes fesztiválozással búcsúztatta az idei nyaratA várpalotai Cseri parkerdő nyüzsgő fesztiválhelyszínné változott augusztus 28-án, és sokkolóan alacsony áraival, folyamatos színvonalas programokkal és a magyar zenei horizont összes kedvencével várta a látogatókat. A napos pázsiton, a sültkolbász hazaias ízében, az együtt eltöltött utolsó nyári hétvégében és a sok-sok jó zenében mindenki megtalálta a maga kedvencét az Alfa Fesztiválon, mindent, ami egy nyárbúcsúztató fergeteges hétvégéhez kell. A zenei programok mellett délutánonként a ragyogó napsütésben kiváló volt a hangulat, sokan próbálták ki a paintball céllövészetet és néztek be egy kis beszélgetésre a Lélekpontba, de a legnagyobb sikert a Sörpingpong aratta, ahol az önfeledt játéké és a hideg söré volt a főszerep. A Magyar Vöröskereszt a szombati napon tartott Retro Véradást rendkívül sikeresnek értékelte, hiszen közel hetvenen jelentkeztek, a biztonsági személyzettől a hotdog áruson át a fesztiválozókig, hogy segíthessenek a rászorulókon. A véradók a jó cselekedetért járó megelégedés mellett egy finom virslit és sört is elfogyaszthattak.

Jó példával járt elöl Goreczki Szabolcs, a fesztivál főszervezője, aki maga is vérét adta. „Motorosként nagyon is tudom, milyen fontos a véradás. Én is kerültem már nehéz helyzetbe, azóta örülök, ha segíthetek” – mondta, míg a sorára várt a véradó sátornál. A Nagyszínpad programját szombaton Deák Bill Gyula indította, és kétség kívül a blues koronázatlan királya még mindig libabőrt varázsol a közönségre, amikor kiereszti a hangját. Bár a Kapitányt követő Hooligans más stílust képvisel, a nézők nem kevésbé igyekeztek a színpadon tartani őket, többször visszatapsolták a fiúkat, hogy a ráadást még együtt énekelhessék velük. Péterfy Bori ahogy már sok helyszínt, most az Alfa Fesztivál színpadát is betöltötte hangjával, a nézőteret pedig rajongókkal – és persze nem-rajongókkal is! Bori zenéje könnyedén rabul ejt mindenkit, azokat is, akik először hallják a számokat. Megjelenésével és hangjával az énekesnő „egy másik világba repíti a hallgatóságot, túl a mindennapokon, túl a nyáron, de még túl a fesztiválon is”, ahogy ő fogalmazott a számok között.

Az Auróra is népes közönségnek adott koncertet, és lendületükön egyáltalán nem érződött, hogy – ahogy szinte minden fellépő az Alfán – egy hosszú és fárasztó fesztiválszezon áll a hátuk mögött. A Nagyszínpad műsorát a hétvége legnagyobb rock-eseménye zárta, ha lehet így fogalmazni. A rajongók már a kezdés előtt skandálták a Depresszió zenekar nevét, lelkesedésükért cserébe pedig felejthetetlen koncertet kaptak. A banda egyedisége, hogy a kemény akkordok mellett szövegeik igazi érzelmekről szólnak, és pont olyan fontosak, mint maga a zene. Egy rajongó úgy nyilatkozott a koncert előtt, hogy „azért kedveli annyira a Depressziót, mert teljesen azonosulni tud a szövegekkel, a magánéletének történetére sok számuk tökéletesen ráillik, így lesz igazi élmény, amikor a zenekarral együtt énekelhet. Mondhatjuk, hogy a Belga zárta az egész idei Alfa Fesztivál programját, amikor megszokott színpompás show-jukkal és őrült szövegeikkel színpadra álltak a Sátorban.

A rajongók szerénytelenül követelték a „magyar nemzeti hiphop-ot”, kedvenc nótáikat, amiket az elmúlt évek alatt már rongyosra hallgattak a házibulikon, és még mindig nagyon jók... A tomboló közönség és Belgáék még egyszer ellenőrizték a Sátor padlójának masszívságát, aminek immár sokadik koncertközönség brutális ritmusos ugrálását kellett kiállnia. Biztos sokan érezték már, milyen is az „utolsó este”: ha nem is szomorú, akkor sem akarja senki, hogy véget érjen, így a buli a végtelenségig tart. Nem volt ez másként az Alfa záró estéjén sem; az Animal Canibals és Juhász Laci elképesztő retro hangulatot varázsoltak a Jäger Arénában, és a tombolásnak még az első reggeli napsugarak sem nagyon akartak véget vetni.

Az Alfa Fesztivállal sikerült méltó módon búcsúztatni a nyarat, egy óriásit bulizni, még utoljára élményekkel feltöltődni az őszi hónapokra. A színes műsorban mindenki megtalálta a maga szenvedélyét, a saját zenéjét, és közben a legkülönbözőbb emberek is együtt élvezhették a fesztiválhangulatot. Alfa, ahol a fesztivál kezdődik.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték