Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Kormányzati forrásból újabb közlekedési csomópontokat építenek át Debrecenben
Kormányzati forrásból újabb közlekedési csomópontokat építenek át DebrecenbenÚjabb 13 közlekedési csomópont átépítése, illetve felújítása kezdődik meg Debrecenben, a beruházásokhoz négymilliárd forint keretösszeget biztosít a kormány - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban. A tájékoztató előtt Papp László (Fidesz-KDNP) átadta a stadion melletti Pallagi úti körforgalmat, amelyet félmilliárd forintból alakítottak ki az Új Főnix terv keretében. A körforgalom megkönnyíti a klinikák és a szerdán kezdődő Campus Fesztivál helyszíneinek megközelítését is - jelezte a polgármester.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt 3-4 évben több mint kilencmilliárd forintból 53 közúti csomópont átépítését végezték el, egyirányúsították a belvárosi főbb útvonalakat és nagyszabású aszfaltozási programot is megvalósítottak az Új Főnix terv keretében. Ez a közlekedésfejlesztési program folytatódik mos a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában, az állami kezelésben lévő utak csomópontjainak korszerűsítésével. Papp László közlése szerint elsőként a nagy forgalmú Nyíl utca Hadházi út kereszteződése újul meg, hozzá kapcsolódóan pedig a Bem téren a Nyíl utca felé külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki.

Ezt további nyolc kereszteződés kivitelezési munkáinak megindítása, további három előkészítése követi, miközben tanulmánytervet készítenek a Füredi út és a Böszörményi úti kereszteződésében a 33-as és a 35-ös főutak külön szintbeli átvezetéséről - sorolta a polgármester megjegyezve: utóbbit az indokolja, hogy naponta csaknem hatvanezer autó halad át a kereszteződésben. Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője a sajtótájékoztatón közölte: a Nyíl utcai kereszteződés jövőre, a többi átalakítás 2021-re készül el Debrecenben.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték