Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

MI LETT VOLNA, HA A II. VILÁGHÁBORÚ IDEJÉN LÉTEZTEK VOLNA KÖZÖSSÉGI OLDALAK?
MI LETT VOLNA, HA A II. VILÁGHÁBORÚ IDEJÉN LÉTEZTEK VOLNA  KÖZÖSSÉGI OLDALAK?Churchill és Hitler mellett Orwell is posztol!

A ViasatHistorytelevíziós csatorna a II. világháború kitörésének 80. évfordulójára tematikus közösségi felületet hozott létre. Mozgatórugója, hogy vajon mit posztoltak volna a hírességek és a vezérek, ha abban az időben is létezett volna Facebook, Insta, Twitter. A modern technológiával újrajátszott események, külön ide gyártott történelmi minivideókkal a 1939live weblapon érhetők el.

1939. szeptember 1-jén Németország hadüzenet nélkül megtámadta Lengyelországot, ezzel kirobbant a II. világháború. A történelem meghatározó eseményére való megemlékezés céljából a ViasatHistory televíziós csatorna (amely Lengyelországban ugyanúgy jelen van, mint Magyarországon) megalkotta az 1939live honlapot. A WEBSITE-OT ÚGY ÉPÍTETTÉK FEL, MINTHA EGY 21. SZÁZADI KÖZÖSSÉGI MÉDIAFELÜLET LENNE: A NAGY TÖRTÉNELMI SZEMÉLYEK PROFILLAL RENDELKEZNEK ÉS A MAI FELHASZNÁLÓKHOZ HASONLÓAN BEJEGYZÉSEKET TESZNEK KÖZZÉ, LIKE-OLNAK, HOZZÁSZÓLNAK ÉS MEGOSZTANAK.Emellett egy külön ide gyártott 10 részes videósorozat szintén a legmodernebb alkalmazásokat használva mutatja be a történelmi nagyságokat: az egyes epizódok YouTube, Google Maps és hasonló eszközök beépítésével mesélik el, hogy ki mit tett ebben az időszakban, mit köszönhetünk neki vagy épp mi volt a vétke.

Az 1939live.com-ra lépve egy hírfolyamot láthatunk, amelyen megjelenik többek közöttWinston Churchill, Adolf Hitler vagy George Orwell bejegyzése, ezeket pedig like-olják, vagy éppmegosztják más történelmi alakok. Életesemények között is pörgethetünk, így láthatjuk, hogyFrida Kahlo mikor van Párizsban, mikor debütál az Oz, a nagy varázsló, mikor loptak el egy képet a Louvre-ból... Az egyes posztok szövegei levelek, memoárok és naplók felhasználásával készültek, azaz teljesen hitelesek.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a múltat e fajta, úttörő módon mutathatjuk be, amely ráadásul a fiatalabb generáció számára is átláthatóbbá teszi a történelmet– mondta el Karin Heijink, a Viasat World tartalmakért és termékekért felelős alelnöke, hozzátéve, hogy a portált a FutureHistory produkciós stúdióval gyártották. –Szeretjük a múlt eseményeitúj megvilágításokból és több nézőpontbólszemléltetni, ez az oldal pedig tökéletesen illeszkedik ehhez: úgy mutatjuk be a történelem meghatározó időszakát, mintha napjainkban történne.”

A nem mindennapi oldal angol és lengyel nyelven érhető el, és egészen október végéig jelennek meg rajta újabb és újabb posztok. A TEVÉKENYKEDÉSBE BÁRKI BESZÁLLHAT, azaz kedvelhet, kommentelhet vagy akár meg is oszthat. A történelmi csatorna emellett tematikus sorozatokkal is készül a jubileumra, így szeptember 1-jén 21 órától indítja A II. világháború legjelentősebb eseményei színesben címűdokumentumszériáját, vasárnaponként pedig további alkotásokkal emlékezik a nehéz időkre.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték