Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Sziget - Tuzson: a kormányhivatali kitelepülés a gondtalan fesztiválozást segíti
Sziget - Tuzson: a kormányhivatali kitelepülés a gondtalan fesztiválozást segítiImmár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Sziget fesztiválra kitelepült kormányhivatal, amellyel az a cél, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat, információkkal segítsék őket, és, ha szükséges ügyeket is tudjanak intézni - mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön, a Sziget városközpontjában található Budapestinfo Pont háznál tartott sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence közölte, a "Sziget Járási Hivatalban" Budapest Főváros Kormányhivatala biztosít szolgáltatásokat a fesztivál résztvevői számára. Ezzel az segítik, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat: ha információra van szüksége valakinek azt megkapja, és a kormányablak buszban ügyintézési lehetőség is van. Akinek az igazolványával van valamilyen problémája, ide fordulhat, itt kaphat ideiglenes igazolványt, de cserét is kezdeményezhet - tette hozzá. Tuzson Bence közölte, a fesztiválon elveszett, és leadott igazolványokat megpróbálják visszajuttatni a tulajdonosaiknak. Ezt más fesztiválokon már megtették, mintegy hatvan igazolvány így került vissza a gazdájához.

A mostani kormányhivatali kitelepülés egyik legfontosabb célja, hogy az egészségmegőrzést népszerűsítsék, felhívják a figyelmet a mozgás, a hidratálás fontosságára, valamint tudatmódosító szerek veszélyeire. A legfontosabb, hogy az idelátogatók a kormányzattól minden segítséget megkapjanak az ügyintézéshez, az egészségmegőrzéshez, valamint a gondtalan és felhőtlen szórakozáshoz - jelentette ki az államtitkár. Uzsák Katalin, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója elmondta, az idei fesztiválon a népegészségügyi terület, az egészségmegőrzés áll a tevékenységük központjában. Példaként említette, hogy bemutatják, a helyes kézmosás és a kullancseltávolítás technikáját. A tudatmódosító szerek veszélyeire is felhívják a figyelmet, az érdeklődök egy részeg állapotot szimuláló szemüveget is kipróbálhatnak - közölte.

Uzsák Katalin elmondta, a fesztivál teljes időtartama alatt a kormányablak buszban igényelhető e-személyi igazolvány, vezetői engedély, és ügyfélkapu regisztrációt is el lehet végezni. Közölte, a fesztiválon a kormányhivatal munkatársai fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is végeznek. A fesztivál első napján, szerdán 42 ellenőrzést folytattak le, és csak apróbb szabálysértéseket észleltek. A fesztivál ideje alatt a többi mellett ellenőrzik a személytaxik szolgáltatását is - tette hozzá Uzsák Katalin.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója elmondta, a BFTK célja a kitelepüléssel a hiteles tájékoztatás, az ügyintézés és Budapest népszerűsítése az idelátogatók körében. A BFTK a fesztiválozóknak a főváros különböző - kulturális, sport - szolgáltatásait is ajánlja. Továbbá ingyenes városnéző sétákat szerveznek, ezzel a korábbi évek tapasztalata alapján is sokan élnek - közölte. A fővárosi kormányhivatal és a BFTK a Budapestinfo Pont háznál mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat. A Budapestinfo Pont szerdától augusztus 13-áig minden nap 10-től 21 óráig tart nyitva.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték