Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

DIÁKNAPOK 2015@ Belga
DIÁKNAPOK 2015@ BelgaDIÁKNAPOK 2015@ Belga
Had öltözzek fel ünneplőbe Április 25. Belga

A Savaria egyetemi Központ gólyatábora és a 2014-es DIÁKNAPOK rendezvény után idén is az NYME SEK HÖK és az új helyszín, a Romkert Club színpadán, a Belga együttes. Miután hosszabb kihagyás után 2014 augusztusában vendégül látták őket az egyetemisták, az együttes fergeteges hangulatot teremtett a SEK udvarán. Szőnyegekkel, a tőlük elvárt különleges stílussal érkeztek és most sem hazudtolták meg magukat. A csapat 1998-ban alakult és némi tagcsere mellett az óta is jelentős képviselői a hazai alternatív rapp-életnek. Az első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című tehetségkutató műsorban volt, ahol egészen a döntőig jutottak el az Ovi című számukkal. A 2002-ben megjelent "Majd megszokod" című album hozta meg az ismertséget a csapat számára, az album egyik kislemeze a Nemzeti hip-hop című szám a nacionalista nézeteket kifigurázó szövegeivel híresült el. 2005 októberében megjelent a csapat harmadik, dupla albuma, ami a Bokorpuszta illetve a Zsolti a béka címeket viseli. 2007-ben látott napvilágot a következő Belga album, a Zigilemez. 2008. november 15-én megjelent a hatodik albumuk, mely az Élő 2008 nevet kapta és 21 koncertfelvételt tartalmaz.

2010-ben négy albumuk is megjelent. Ebből az első politikai témájú, de nagyobb jelentőséggel bírt a második album. Ez ugyanis egy "oktatási segédanyag". A fiúk észrevették, hogy a mai fiatalság sokkal könnyebben megjegyzi például dalaik szövegeit, mint a kötelező tananyagot. Ez inspirálta őket az album elkészítésére melynek segítségével megtanulhatják a matematika, a történelem, vagy épp a kémia alaptételeit. Legutóbbi albumuk a Stég FM 84 címet viseli mely az összes eddig megjelent albummal együtt letölthető ingyenesen az együttes honlapjáról. A csapat már a kezdetektől, támogatja a szabad zenemásolást. Az együttes tagjainak neve legalább annyira különleges, mint maga a stílusa. Bauxit, Még5lövés, Dj Titusz és Tokyo mindig fergeteges hangulatot teremtenek egy-egy fellépés során, rajongó táboruk az évek alatt pedig egyre csak nőtt. A közönség nagyra értékeli humorukat, őszinteségüket és szókimondó szövegeiket melyek már-már kortárs költészetnek bizonyulnak. Ezt a szakma is díjazta már, hiszen 2008-ban Fonogram-díjat, de kaptak már VIVA comet díjat is. Előbbit a "Szerelmes vagyok" című videoklipp kapcsán, utóbbit "Az év hazai rapp vagy hip-hop albuma" címmel érdemelték ki.

2015-ben is mindenkit szeretettel vár a Diáknapok rendezvénye, hogy nektek is felcsendüljön az "Az a baj", a "Zsolti a béka", a "Szerelmes vagyok" vagy az "Egy-két-há. -Szombathelyi vagy? -Bulizz egy nagyot ezen a héten az egyetemista lányokkal és srácokkal a kedvenc hétvégi szórakozó helyeden! -Más városból érkeznél? -Foglalj szállást az egyetemhez tartozó kollégiumok egyikében és válj egy hétre te is szombathelyi egyetemistává!- Szombathelyre jársz egyetemre? -

Nem kérdés. Itt a helyed!
Helyszín: Romkert Club & Mojito Bar
A szervezők játéra invitálnak a facebookon:

NYEREMÉNYJÁTÉK!
NYERJ INGYENES BELÉPÉST A BULIRA!

1. Hívd meg 300 ismerősöd az eseményre
2. Írd ide az esemény üzenőfalára, hogy: "ÁPRILIS 25. Bëlga "
https://www.facebook.com/events/814004168668039/


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték