Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Régi motorosok, zenei fellépők és vetélkedő az Open Road Fest sajtótájékoztatóján
Régi motorosok, zenei fellépők és vetélkedő az Open Road Fest sajtótájékoztatójánRégi motorosokkal, zenészekkel és egy vetélkedővel zajlott a 16. Harley-Davidson Open Road Fest sajtótájékoztatója. Custom Bike Show, kaszkadőr bemutató, vezetett túrák, svéd világsztár, a Eurpe zenekar a színpadon és az ország legkiválóbb előadói a térség legnagyobb motoros és zenei fesztiválján. A sajtótájékoztató moderátora, Búza Sándor mutatta be és köszöntötte a sajtótájékoztatón részt vevő zenekarok képviselőit, Alsóörs és Paloznak polgármesterét és a sajtó képviselőit. Felhívta a figyelmet arra, hogy az állandó programok mellett idén sok változtatás és újdonság színesíti az Open Road Fest eseménysorozatát. A Balaton hívó szava idén több külföldi látogatóval kecsegtet, nyilatkozták a szervezők, ezért szeretnék népszerűsíteni a Balatoni Régió kiemelt turisztikai értékeit, így idén a fesztivál karszalaggal rendelkezők, a fesztivál idején kedvezményesen látogathatnak olyan turisztikai helyszíneket, mint például a Balatoni Csillagvizsgáló, vagy a Szigligeti Vár.

Elhangzott, hogy idén számos újdonság színesíti az Open Road Festet. A fesztiválon debütál a Kapszula Hotel, ami egy alvófülke, amely kifejezetten arra lett tervezve, hogy viszonylag kis helyet foglalva a fesztiválokon, sok embernek nyújtsa azt a lehetőséget, hogy ne kelljen elhagynia a helyszínt épp akkor, amikor a legjobban érzi magát, vagy ne kelljen éjszaka autóba ülnie. A kapszula telefontöltővel, világítással és ablakkal ellátott pihenési lehetőség, ahová ujjlenyomat olvasónak köszönhetően kizárja az illetéktelen behatolókat. Foglalni a www.openroadfest.hu oldalon lehet. Magyarország közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében fellépő szervezetek a látogatóknak idén egyebek mellett a rendezvény teljes időtartama alatt a közlekedésbiztonsági mozi kereteiben baleset-megelőzési, vezetéstechnikai filmeket vetítenek. Az ORFK-OBB és a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kiállítása ugyancsak a balesetmentes közlekedést és a közlekedési morál javítását hivatott elősegíteni.

A családok számára is tartogat meglepetéseket a fesztivál. A Kids Race elnevezésű program egy 2-6 éves gyermekek számára megrendezett lábbal hajtott motor verseny, ahová pénteki napon 15 órára várják az ifjú „versenyzőket”.
A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a fesztivál időjárása online is követhető legyen egy, a helyszínre telepített időjárás-állomás segítségével. Az aktuális időjárás a fesztivál honlapjáról is elérhető.
Dobai Attila, a fesztivál igazgatója, a tájékoztatón beszélt a nyereményjátékról, és végül bemutatta a főnyereményt: a Harley-Davidson Street 750-et. Mindenkit azzal biztatott, hogy vegyen részt a nyereményjátékban, mert mindegy mivel érkezik, lehet, hogy egy Harley-val távozik. A belépőjegyként is szolgáló okos karszalagról is beszélt, amely egyszere teszi lehetővé a készpénzmentes fizetést, a biztonságos beléptetést és mindezek mellett mindenki összerendelhet a saját Facebook profiljával, így a fesztivál területén lévő fotóállomásokon, a karszalag egyetlen érintésével élményeket lehet posztolni az interneten.

Vezetett túrák, Custom Bike Show, kaszkadőr show, műrepülő bemutató – látványos és izgalmas programok sorával készülnek a szervezők. A fesztivál fő programjának számító motoros felvonulásra idén is több ezer motorost várnak.
„Emlékezetes 16. szülinapunk lesz, az biztos.” - zárta szavait Attila. A fesztivál nem csak a motorozás, de a zene ünnepe is, ahol méltán világhírű magyar és nemzetközi együttesek felelnek a minőségi zenéért. Nyílt titok, hogy a fesztiválra soha nem látott sztár együttes érkezik, a Europe zenekar személyében, aki felejthetetlen rock koncerttel ajándékozza meg a közönséget. A hazai nagyok közül idén debütál a Kowalsky meg a Vega, de a fesztivál hangulatának szerves részei a Tankcsapda, a 40 éves Edda Művek, a Hooligans és az Anna and the Barbies. A motoros programok hosszú sora után Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere vette át a szót, és köszöntötte az egybegyűlteket települése és Pákoznak nevében. “Nyugodtan mondhatom, hogy Alsóörsön mindenki várja már a fesztivált.

Az Open Road Fest hozzátartozik a település életéhez, ilyenkor egy hétre igazi fesztiválvárossá alakulunk.” – mondta Hebling Zsolt. A polgármester szavai után a zenekarok rövid felszólalásából kiderült, milyen újdonságokkal készülnek a fesztiválra. A Hooligans sokadik éve vendége az Open Road Fest-nek, a Harley életérzés és a szabadság megvan a zenéjükben „Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy egy színpadon, egy estén zenélhetünk a Europe-pal, aki a zenekar gyerekkori kedvence.” – nyilatkozta Endi, a Hooligans dobosa.Ezt követően Pataky Attila fejtette ki, hogy az idei év különleges, hiszen idén ünnepli a zenekar a 40 éves fennállását, illetve az új 32. Edda lemezt. Ha ez nem lenne elég, a Pataky Művek lesz az elő zenekara, így apa és fia egy színpadon zenélhet. Halkan hozzátette, hogy az Open Road Fest volt az a fesztivál, ahol szorosabb kapcsolatba került jelenlegi feleségével.
A sajtótájékoztatón mindenki közelről megnézhette, kipróbálhatta, hogy milyen az áhított nyereménymotor nyergében ülni.

A gépet Kalmár Laca, a Ganxsta Zolee és a Kartel énekes-frontembere mutatta be egyéni stílusában a sajtó munkatársainak. Az eseményt a motoros vetélkedő zárta, amelyen Németh Ádám újságírónak sikerült a leggyorsabban és legpontosabban végrehajtani a feladatot, így ő nyerte el a kapszulát a fesztiválra. 2015. június 10-én újra a motorosoké lesz, fesztiválvárossá alakul Alsóörs, kezdődik a nyár legvagányabb fesztiválja, az igazi szabadság, a 16. Harley-Davidson Open Road Fest.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték