Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Metallegendákkal és nézőcsúccsal indított a FEZEN Fesztivál
Metallegendákkal és nézőcsúccsal indított a FEZEN FesztiválŐsi riffek és modern dallamok csaltak hatalmas embertömeget Székesfehérvárra szerdán. JudasPriest pedig ismét bizonyította, hogy nem a legendás múltból élő zenekarról van szó, hanem a heavy metal ma is aktív, ma is mindenkit maga alá gyűrő feltalálóiról – ’bár a koncert előtt sem találkoztunk kételkedőkkel. A nagykorúvá vált fesztivál ezúttal nem nulladik, hanem minimum az egyest, de akár az összes többi pozitív számot is megérdemlő nappal nyitotta meg kapuit szerdán.

A kimagasló előzetes érdeklődés miatt már délelőtt megnyíltak a kapuk, a kempingben nőni kezdett a sátorerdő, és az első sörök is átfolytak a csapokon. A korán érkezők is találtak programot: az egyik helyszínen a Videoton FC UEFA legendái várták a csocsó kihívókat, a másikon a slampoetryvel ismerkedhettek kora délután, de a babzsák mozi is sokakat csábított koncert előtti lazításra.

A kerthelyiség és a csarnok törte meg a csendet, de a két szabadtéri nagyszínpadunkra sem kellett sokat várni, beindult az igazi fesztivál élet. Wellhello, PunnnanyMassif, Halott Pénz hívta a táncosabb lábúakat Tele Élettel színpad elé, míg a Kalinka nagyszínpad nézőtere kezdett egyre sötétebb színt ölteni. Fekete pólók, farmerek, bőrök mindenhol – a közönségen is látszott, hogy a heavy metal nagy ünnepe lesz a mai nap.

Nem is tévedtek; Gus G. már délután megadta az alaphangot, fémes riffekkel csalogatta a kemény zene híveit a nagyszínpad felé, és mire besötétedett eljött a Black Label Society ideje. ZakkWylde és csapata nem hagyta a rajongókat őrjöngés nélkül, és egy igazi metalvihar söpört végig a fesztivál területén. Szóló szóló hátán, Zakk nem hagyta pihenni a közönséget. Ekkora már hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy megnézze, hogy zúznak az igazi metalon nevelkedetett amerikai fenegyerekek.

De a szerda fő szenzációja, vitathatatlanul a brit metállegenda a JudasPriest fellépése volt. Fiatalok és idősebbek egyaránt özönlöttek a színpad elé, hogy egy percet se hagyjanak ki. A zenekar pedig nem volt rest és egy igazi velőtrázó rock koncerttel örvendeztette meg a közönségét. Metalvillák és skandálások záporoztak mindenhonnan amikor a banda játszani kezdett. Felcsendültek friss számok és természetesen igazi klasszikusok is, mint a Breakingthelaw vagy a Victim of changes. A balladák és a pörgős számok éjbe nyúlóan szórakoztatták a közönséget.

Akik viszont nem akartak leállni a pörgéssel, találtak maguknak programot. A FEZEN klub csarnok és a Tele élettel színpad is várta a kitartó fesztiválozókat, de dj-k és karaoke is segítette átvészelni az éjszakát. Természetesen a mai csütörtöki napon sem fog unatkozni senki. A nagyszínpad továbbra is akeményebb zenék híveit csábítja: a kanadai Danko Jones után a svéd metal kapja ma főszerepet: a Soilwork és Sabaton veszi kezelésbe a fehérvári közönséget.

De aki kevésbé fémes szívű, az is talál szórakozást: Kiscsillag, Vad Fruttik és még számos zenekar szórakoztat csütörtökön is.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték