Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Felfüggesztett börtönt kapott a lányát és magát begyógyszerező csornai nő
Felfüggesztett börtönt kapott a lányát és magát begyógyszerező csornai nőGyőr, 2016. április 12., kedd (MTI) - Jogerősen két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Győri Járásbíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kedden azt a csornai nőt, aki tavaly februárban begyógyszerezte magát és huszonhat éves magatehetetlen lányát. A nő túlélte az öngyilkossági kísérletet, a lánya azonban belehalt a szövődményekbe. A vádirat szerint az ápoló végzettségű nő a születése óta gondozta magatehetetlen lányát. A fiatal nő csecsemőkori agysorvadása miatt beszélni nem tudott, járni pedig csak segítséggel.

A vádlott 2013-ban mentális betegsége miatt, szakorvosi rendelvényre nyugtatót kezdett szedni. A gyógyszert csak egy hónapig szedte, de a tablettákat továbbra is kiváltotta, így nagyobb mennyiség halmozódott fel nála. Tavaly februárban elhatározta, hogy öngyilkos lesz, de beteg lányát nem hagyja magára. Kétszázhatvan tablettát kevert a lánya joghurtjába, és megetette vele, ő pedig ezután háromszázat vett be sok folyadékkal. Családtagjaik találták meg őket és mentőt hívtak.

A lány március 2-án a kórházban tüdőgyulladásban meghalt, halála a bíróság szerint csak közvetett összefüggésben állt anyja cselekedetével. Perbeszédében az ügyész és a védő is felfüggesztett büntetést kért a vádlottra, enyhítő körülményként értékelve mentális és érzelmi állapotát, nehéz élethelyzetét, büntetlen előéletét és azt, hogy megbánta tettét. A nő az utolsó szó jogán, könnyeivel küszködve azt mondta, hogy sajnálja, amit tett.

Köszler Ferenc bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy kétszeres enyhítést alkalmazott, mert a vádlott az
igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint közepes-súlyos fokban korlátozott volt a cselekmény következményeinek megítélésében. Enyhítő körülményként értékelte, hogy több mint huszonöt éven át odaadóan gondozta egyedül gyermekét. A bíró hangsúlyozta: az eset és az ítélet társadalmi üzenete az, hogy a kilátástalanságban élők számára az ilyen cselekmények nem jelentenek megoldást.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték