Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Villamos mozdonyok beszerzésére írt ki tendert a GYSEV
Villamos mozdonyok beszerzésére írt ki tendert a GYSEVSopron, 2016. április 27., szerda (MTI) - Öt darab új villamos mozdony beszerzésére írt ki tendert a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. - tájékoztatta a vasúttársaság szerdán az MTI-t. A cég két darab kétáramnemű, dízel segédhajtással is ellátott, valamint három darab háromáramnemű mozdonyt vásárolna, amelyeket a személy- és teherszállításban is használna. A mozdonytenderre május 30-ig jelentkezhetnek a gyártók. A kétáramnemű mozdonyoknál a leendő gyártónak lehetősége van arra, hogy a segédhajtást a leszállítást követő egy évben, utólag szerelje be.

A mozdonyoknak rendelkezniük kell vasútüzemi hatósági engedélyekkel Magyarország mellett Ausztria és
Németország területére, a leszállítást követő egy éven belül pedig Románia területére. A másik három mozdony esetében is feltétel, hogy rendelkezzenek vasútüzemi hatósági engedéllyel Magyarország, Ausztria és Németország területére, a leszállítást követő egy éven belül pedig Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia területére. A közbeszerzés a későbbiekben további lehetőséget biztosít a GYSEV számára négy, legalább kétáramnemű mozdony vásárlására. Ezzel a jogával a szerződés megkötésétől számított harminc hónapon belül élhet a vasúttársaság.

Az ajánlattételi felhívás feltételei szerint a leendő gyártónak a mozdonyok leszállításától számítva harminc évig biztosítania kell az alkatrészellátást, a karbantartási munkafolyamatok utasításait és köteles a karbantartási és irányítástechnikai szoftvereket öt évig frissíteni. A közlemény emlékeztetett, hogy a vasúttársaság állománya az elmúlt években fejlődött: új, Flirt motorvonatokat vásároltak, emellett megkezdték a nemrég vásárolt használt Intercity kocsik felújítását.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték