Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

The Sweet!ésOssian egy színpadon, Paksi Endre izgalmas kulisszatitkokat árult el
The Sweet!ésOssian egy színpadon, Paksi Endre izgalmas kulisszatitkokat árult elLegendák találkozásának lehetünk szemtanúi az Open RoadFest-en, ahol a rock történelem meghatározó figurái váltják egymást a színpadon. Paksi Endre, az Ossian frontembere exkluzív interjúban mesélt arról, mivel készül a banda fennállásának 30. évfordulója alkalmából, kulisszatitkokat árult el a készülő albumról, és arról is, hogy mit jelent számára a The Sweet! zenekarral egy színpadon zenélni. Inspirációtól a kiteljesedésig, hangjegytől a kész zenéig olyan különleges pillanatokba kaptunk betekintést a harminc éves zenekar frontemberétől mely az Ossian egy új arcát mutatta meg. A banda melynek neve összeforrt a hazai rockzene felvirágzásával, most az Open RoadFest színpadán szólaltatja meg az örök klasszikusokat, és a vadi új szerzeményeket, melyek először fesztiválon lesznek hallhatók élőben!

Az új albumról az Ossian frontembere Paksi Endre őszinte lelkesedéssel mesélt és elöljáróban egy-két exkluzív információt is megosztott velünk. „Az új albumon, ami a Fényárban és félhomályban címetkapta, nagyon sokat dolgoztunk. Arra törekedtünk, hogy lendületes, változatos dalokkal örvendeztessük meg a rajongókat a jubileum alkalmából. Igyekeztünk megújulni, új megoldásokat, apró hangszerelési ötleteket belevinni a számokba– mondja Paksi Endre.

A lemezen egyébként tizenegy dal szerepel majd, „köztük egy különleges, a Hajnalban című instrumentális szerzemény, amely a tavaly januárban, tragikus hirtelenséggel elhunyt zenekari technikus barátunk emlékére született”- teszi hozzá szomorúan Endre.
„Ezen a rögös pályán az Ossian idén már a harmincadik születésnapját ünnepli, és jelenleg a legsikeresebb, korszakát éli”- meséli Endre, majd beavat a jubileumi ünneplésbe, amit nem más, mint az új lemez és egy közel száz megállós koncertturné, melynek legnépszerűbb megállója az alsóörsi Open Road Fest, ami Endre szavaival élve„az egyik legprofibban szervezett hazai fesztivál, kiváló technikával, és remek közönséggel.”

A The Sweet előtt színpadra lépő Ossian frontembere egy érdekességet is megosztott a fellépés kapcsán, méghozzá azt, hogy ő maga is nagy Sweet rajongó. „A Sweet fiatalkorom egyik meghatározó bandája volt. Az egyik első album, amit megvettem, a Sweet Fanny Adams volt! Nemcsak az összes sorlemezük van meg, hanem rengeteg ritkaság, koncertfelvételek, demók, az albumok alternatív verziói, ki nem adott dalok, szóval elég komoly a gyűjteményem”- meséli Endre. S mit kérdezne a magyar rock atyja pályatársától? „Rengeteg mindent, főleg a régi dolgokról, de megelégednék egy közös fotóval is.”

Az Ossianutánozhatatlan zenei érzékkel vegyítve a rock and roll, a hard rock és a popzene elemeit a mai napig izgalmas hangzásvilágú és népszerű dalokat készít. A frontemberszerint a „téma az utcán hever” így az isteni szikra olykor a leghétköznapibb helyzetekből származik. A motivációt a zene szeretete és az új album elkészülésével járó adrenalin adja, na meg persze a fellépések.
„A fesztivál-fellépések mindig egy kicsivel több kihívást jelentenek, mert itt olyan emberek is meghallgatnak minket, akik nem feltétlenül a zenekar rajongói, de pont ez az izgalmas ebben.” A színpadra lépés előtti titkos rituálé pedig nem más, mint „egy közös kézfogás és a szlogenünk, hogy "most megmutatjuk!”

A rituálé az Open RoadFest színpadra lépése előtt sem maradhat el, ahova az új lemez szerzeményeit és az Ossiantól megszokott fergeteges hangulatot is magukkal hozzák. Váltsd meg jegyed minél előbb, nehogy lemaradj a The Sweet! és a hazai rock történelem koronázatlan királyának, az Ossiánnak koncertjéről!

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték