Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A rock katonái álltak színpadra az Open RoadFest-en
A rock katonái álltak színpadra az Open RoadFest-enRocktól zengett az Open Road Fest, ahol az Ossian a régi idők emlékére zenélt egy hatalmasat a The Sweet pedig felrobbantotta a nagyszínpadot. A tömény rock mellett motoros programokból sem volt hiány,sőt Magyarország legkiválóbb kaszkadőre Erdős Csaba bepillantást engedett a kulisszák mögé, délután pedig különleges vendégek érkeztek. A fesztivál harmadik napja mozgalmas pillanatokat hozott, és még a nap is előbújt az esőfelhők mögül mire a programok elkezdődtek. A vezetett túra úti célja a Varga Pincészet volt, ahonnan visszatérve a PokerRun eredményhirdetése tartotta lázban a motorosokat. Izgalmakból a jövő mini-motorosainak is kijutott, hiszen megrendezésre került a Kids Race, ahol a legkisebbek sorakoztak fel műanyag, lábbal hajtható motorjaikon a startvonalnál.

A dobogósok Harley-Davidson ajándékcsomagot kaptak, és persze egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. A fesztivál így egy kicsit a jótékonykodásról szól. A Baptista Szeretetszolgálat és az Open RoadFest közös jótékonysági együttműködése során arra kéri a motorosokat, hogy egy tank benzin árával támogassák a rászoruló óvodás korú gyermekeket.

A Kids Race izgalmai után a két elképesztő kaszkadőr show borzolta a kedélyeket. A közönség lélegzetvisszafojtva figyelte az ifjú FMX pilóta, Hujber Péter trükkjeit, aki játszi könnyedséggel repkedett két kerékkel a levegőben, a legkülönfélébb mozdulatokkal megspékelve az emelet magas ugrásokat. „Nem mondom azt, hogy nem izgulok az ugrások előtt, de pont ez a dolog szépsége”-avat be a részletekbe Hujber Péter. „Húsz évig MotoCrossoztam, mondhatni a véremben van a terepmotorozás, de azért rengeteg gyakorlást igényel egy-egy trükk.”

Trükkökből és gyakorlásból Erdős Csabi és csapata háza táján sincs hiány. A kaszkadőr show minden pillanatát hatalmas ováció követte, ami nem csoda, hiszen nem látni mindennap olyan pilótát, aki harmadmagával quadozik, miközben sisakja szikrákat szór a beton érintésétől, a gumifüstben úszó aszfalt közepén.„A félelem tart életben, de amikor motorra ülök, semmi más nem számít csak a biztonság, de ez nem jelenti azt, hogy rutinból csinálom”-mondja Erdős Csabi. „Ez egy következetes sport, ha valamihez hasonlítani kéne, akkor azt mondanám olyan, mint a műkorcsolya.

Minden mozdulat több órányi gyakorlást igényel és tökéletes precizitást”- veszi át a szót a csapat másik kaszkadőre Balázs. „Hatalmas adrenalinsokk, amikor végigcsinálsz egy trükköt, és ezt nem csak mi, de a közönség is átéli velünk.” A közönség néhány tagja saját bőrén is megtapasztalhatta ezt, akik felültek Erdős Csabi mögé, és akárcsak a pilóta ők is hatalmas mosollyal szálltak le a motorról.
Az este megkoronázása azOssian fergeteges koncertjével kezdődött, és a The Sweet húrtépésével zárult. Mikor a magyar banda színpadra állt a nézőtér lábdobogástól rengett, a rock-imádók pedig egyemberként tapsoltak és énekelték a frontemberrel a dalokat.

„Nagyon élvezem a koncertet. Szeretünk az Open RoadFest-en zenélni, nem csak azért, mert profi, hanem azért is, mert szép a környezet és jó a közönség”- mondta Paksi Endre az Ossian frontembere. „Nagy Sweet rajongó vagyok, úgyhogy biztosan belehallgatok a koncertjükbe.” A The Sweet pedig azt hozta, amit mindenki várt: hamisíthatatlan glam rockot, fergeteges bulit, és önfeledten szórakozó fesztiválozókat. Az Open Road Fest zene imádóit beszippantotta a rock, a BallroomBlitz-nél pedig felrobbant a színpad. Ma folytatódik az őrület, mert a Helloween és az Anna and the Barbies érkezik a színpadra, délben pedig indul a várva várt motoros felvonulás!

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték