Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Tízforrás Fesztivál tíz napon át a Fertő-parton
Tízforrás Fesztivál tíz napon át a Fertő-partonSopron, 2016. június 26., vasárnap (MTI) - Koncertekkel, kiállításokkal, ökotúrákkal és kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget a Fertő-parton július 8. és 17. között a tizennegyedik alkalommal megrendezett Tízforrás Fesztiválon. Jakab Zsolt, a szervező Hegykő jegyzője az MTI-nek elmondta, hogy a Fertő-táj világörökség településein, Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségben, Nagycenken, Fertőszéplakon, Fertődön és Sarródon tíz napon át lesznek programok. Hegykőn július 8-án este a Budapest Jazz Orchestra koncertjével indul a fesztivál, vasárnap pedig a vajdasági Lajkó Félix és zenekara lépnek fel Most jöttem című műsorukkal.

Ugyanott ad majd koncertet a Pál Utcai Fiúk, Szabó Balázs Bandája, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band Malek Andreával, a Supernem és a Generál. Fellép még a fesztiválon Csemer Boglárka, a Szent Efrém Férfikar, a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének hallgatóiból álló Tritonus Guitar Trio, Borbély Mihály és Orosz Zoltán, a Tárkány Művek, az Iszkiri és a Pink Floyd Tribute Band. fesztivál nyitó napján a hegykői Tornácos étteremben nyílik Baky Péter grafikus és festőművész munkáiból egy kiállítás, másnap pedig Márk Attila gyűjtő munkáiból numizmatikai tárlat Fertőhomokon a Márk Vendégházban.

Szintén Fertőhomokon, a Tájházban a fesztivál előtti héten rendezett hegykői művésztelepen alkotók - Baky Péter, Éles Bulcsú, Gáspár Gyula, Várhelyi Tímea, Várhelyi Csilla és Tóth Pitya István - munkáiból nyílik kiállítás. Szabadtéri filmvetítéseket is tartanak a hegykői Fenc-házban: július 12-én láthatja a közönség Almási Tamás Tititá című dokumentumfilmjét, amely egy szegény sorból kitörni próbáló roma fiúról szól. A vetítésen részt vesz a főszereplő Kuru Antal, aki a vetítést követően gitározik majd. Két nappal később Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című játékfilmjét vetítik, amely után a rendező beszélget majd a közönséggel.

A fesztivál ideje alatt a fertőhomoki Tájházban öt napon át kézműves foglalkozásokat tartanak, amelyeken egyebek mellett a gyöngyfűzés, a textilfestés, a gyertyamártás, a nemezelés, a szövés, a hangszerkészítés, a vesszőfonás, valamint a csont- és szarufaragás technikáit sajátíthatják el a résztvevők. Sarródon a Tájházban július 16-án bárki kipróbálhatja a hagyományos, kézi aratás folyamatát, a kaszálást és a kévekötést. A Fertő-Hanság Nemzeti Park szervezésében napkeltekor, napnyugtakor és napközben is tartanak kenutúrákat a Fertő tó nádasában.

Július 13-án rendezik a Denevérek éjszakáját, amelyen egy túra keretében a denevérek életmódját és világát mutatják be. Ugyanaznap az éjjeli lepkefajokkal is megismerkedhetnek a látogatók. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges, bővebb információt a www.ferto-hansag.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték