Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Ma indul a 24. Telekom VOLT Fesztivál
Ma indul a 24. Telekom VOLT FesztiválTíz helyszínen több mint 200 programot, köztük tucatnyi nemzetközi sztárt, egy teljes értékű nulladik nappal kiegészült, fantasztikus 120 órányi fesztiválozást kínál a 24. Telekom VOLT fesztivál. A bérletek és a pénteki jegyek már elővételben elkeltek: 150.000 vendéget várnak Sopronba. Hihetetlen, de lassan már negyed évszázada öltjük fel nyaranta a fesztiválgúnyát, és indulunk szép tömött sorokban Sopron felé, mert ugye mindenütt jó, de a legjobb ott. Főleg a VOLT Fesztivál alatt, ami már nem csak a hazai fesztiválozók egyik nagy kedvence, de a nemzetközi szakma és fesztiválozó társadalom is kikiáltotta már kategóriájában a legjobbnak, melyet az idei érdeklődés és a kínálat is bizonyít.

Felsorolni is nehéz nem is kíséreljük meg a programok sorát, csak ízelítőt adunk az idei, meglehetősen erősre, és a VOLThoz méltóan változatosra sikerült kínálatból. Idén is két nagyszínpadon vetésforgó rendszerben, egymást váltva hívják a közönséget a koncertek epicentrumába a zenekarok.

A Telekom Nagyszínpadon a nulladik napon a Petőfi Zenei Díj ceremóniája adja meg az alaphangulatot, más napokon pedig itt lép fel a hazai zenekarok közül a legtöbb, ahányan csak egy ötnapos fesztiválon elférhetnek. A nemzetközi nagyágyúk közül a legnagyobb érdeklődés az Iron Maiden,The Prodigy, az Axwell; Ingrosso páros, Wiz Khalifa, Slayer és Paul Kalkbrenner fellépését kíséri,de idén már minden napra jut 2-3 világsztár. Az OTP Junior- Petőfi Rádió Nagyszínpad programjait Ákos nyitja 28-án és itt lépnek fel javarészt a legnagyobb tömegeket vonzó hazaiak. Így a VOLT himnuszát gyártó Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Magna Cum Laude, a Brains vagy az Irie Maffia; persze még sokan mások.

A Jana Színpad a legmenőbb hazai bandáknak ad helyet, csak néhány a sorban: Hősök, The Biebers, Cloud 9+, Péterfy Bori & Love Band, Margaret Island, Kelemen Kabátban, Bëlga, de jönnek ide nagy legendák is, mint a Beatrice vagy Deák Bill Gyula, de jól megfér majd; egymás mellett; Ganxsta Zolee vagy Ruzsa Magdi is, mi több, egy kakukktojás a sok magyar között, a Stereo MCs. A Telekom Téren a zeneszeretők mellett a sportrajongók is jól járnak, ugyanis a koncertek között (lesz itt GusGus, Alle Farben, Karányi lemezbemutató, Metzker Viki, Lotfi Begi, Jan Blomqvist & Band és sok-sok minden) itt követhetjük a foci EB eseményeit is.

Sopron Színpad - Heti Válasz Borfesztivál + Poncichter Negyed a legkiválóbb tájjellegű borok mellé változatos zenei programmal készül, a Kutya Vacsorájától a Kaukázusig, a Bikinitől Kis Grófoig.

Adattár

Tizenöt hektáron, a Lővérek csodálatos környezetében épült fel a VOLT többszáz ember napokon át tartó munkájával. Épült összesen 2000 négyzetméternyi színpad, a két legnagyobb a Telekom illetve az OTP Junior- Petőfi Rádió nevet kapta. Az előző egy 100 tonnás látványos darab, 16 méter magas és mintegy 1000 négyzetméteres. A másik nagyszínpad 60 tonnát nyom, 14 méter magasba emelkedik és 800 négyzetméter a területe. Egyéb monumentális építmények is felbukkannak a VOLTon: lesz egy 18 méter magas HC torony és egy 32 méter átmérőjű óriáskerék is, a Sopron Eye.

A Telekom Volt Fesztiválon a látogatóknak 500 WC áll szolgálatba;, köztük több speciális, a mozgáskorlátozottak részére, és lesz több mint 150 tusoló. A fesztiválozókra 400 fős biztonsági szolgálat ügyel és 200 fős egészségügyi bázis segít, ha baj van.


Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték