Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
fezen

sziget

strandfesztivál

campus

szin

MTI

Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésre
Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésreBudapest, 2016. június 30., csütörtök (MTI) - Tizenöt közösségi televízió és rádió nyert 35,6 millió forintot a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától műszaki fejlesztésre a technikai modernizációra kiírt pályázaton. Az NMHH csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV részesült támogatásban.

A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre nyert el támogatást műszaki fejlesztésre. Közleményében az NMHH megjegyezte, hogy a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat a műszaki feltételek biztosítása érdekében.

A médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy a Dzsungel mentőakció munkacímű, egy amerikai magyar színház beugró színészeiről szóló dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ad az Escher Károly-pályázat keretében. A grémium eredménytelennek ítélte az Esztergom 98,1 MHz-es rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelen volt. A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték