Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Csütörtökön igazán beindult az Open Road Fest
Csütörtökön igazán beindult az Open Road FestKipihenve az első nap fáradalmait, többé-kevésbé frissen ébredtek a fesztiválozók csütörtök reggel, a 15. Open Road Fest második napján. Az időjárás ma már igazán illeszkedett a balatoni nyárhoz, szikrázó napsütés és 30 fok melengette a fesztiválozókat. A 9-kor nyitó pénztáraknál már izgatottan várakoztak az újonnan érkezők, és ahogy megkapták karszalagjaikat, már mehettek is lángost reggelizni, sátrat állítani vagy nyalni egy csavarós fagyit, és persze gyönyörködhettek az egyedi motorcsodákban. A koncertek mellett számos programot kínál az Open Road Fest, melyek egész héten várják a látogatókat. A CPE - Chapter Pin Tőzsde a fesztivál egyik nevezetessége, ahol a szenvedélyes gyűjtők kitűzőiket csereberélhetik. Ezek a jelképek minden igazi motorosnak szívügyei, de mégis néha akad egy-kettő, amelyektől itt az idő megválni. Az értékes kis tárgyakat egész délután nézegették, forgatták és persze cserélgették, és ezt a fesztivál végéig minden nap megtehetik. A Pin Tőzsde minden nap este 7 óráig várja az érdeklődőket. A House of Riders jókora részét szerda óta elfoglalják az ország minden tájáról érkezett egyedi épített motorok, közöttük kígyós, sárkányos, matt és fényes, alacsony és robosztus, szemet gyönyörködtető példányok. Sokan a büszke alkotók közül egész nap kedvencük körül legyeskedtek, és anekdotázgattak a többi megszállottal. Az egyedi gépek nem csak színesítik a fesztivált, hanem egy kiélezett szépségversenyben is részt vesznek. A legszemrevalóbb motorra egészen szombat estig lehet szavazni, amikor is 21:30-kor, Deák Bill Gyula koncertje után kihirdetik a győztest. Az Open Road Fest egyik legkedveltebb programjai a délutánonkénti vezetett motoros túrák. Csütörtök délután egy különleges gyülekezővel indult: egy katolikus pap és egy református lelkész érkezett a fesztiválra, és rövid szertartás keretében megáldotta a motorokat és a résztvevőket. Péter atya biztonságos, egyenes utat kívánt a motorosoknak, és útjukra bocsátotta őket.

Délután egyre több fesztiválozónak vonta el a figyelmét az úton fel-alá száguldó jellegzetes sárga-kék motor. Már hangjával és sebességével is kitűnt több száz társa közül, ráadásul minden második hosszt egy keréken tette meg. Hamar kiderült, hogy Erdős Csaba és csapata már egy órával a showjuk előtt elkezdte melegíteni a gumikat, próbálgatni a gépeket és a pályát. Öt órakor aztán a kordon mögé terelték a bámészkodókat és indult a nyaktörő mutatványokat felsorakoztató kaszkadőr bemutató. Csaba kezdésként kedvenc Buell motorján suhant el a közönség előtt, hol csak az első, hol csak a hátsó keréken, csikorgó fordulatokkal, centiméterekre a nézőktől. A csapat vörös paripás tagja Erdei Balázs is bizonyította, hogy a motor egy keréken, a kvad pedig két keréken is vígan elgurul, sőt úgy kanyarog csikorgó gumikkal, mintha csak a világ legtermészetesebb dolga lenne. Végül következett a csapat egyik specialitása: évek óta egyre több embert pakolnak fel egy kvadra! A mai napon a három kaszkadőr mellé két csinos lányt ültettek, akik sikítva kapaszkodtak, amíg a kvad ágaskodott. A mutatványokat mindenki lélegzet visszafojtva figyelte, pedig ez még csak a ráhangolódás volt: péntek délután még rázósabb bemutatóval készülnek, többek között megpróbálkoznak a 6 fő-1 kvad kombinációval… Érdemes lesz megnézni! Csütörtök délutántól becsatlakozott a programba a Nagyszínpad, helyet adva az Open Road legnagyobb fellépőinek. Elsőként érkezett az Ossian, akiket a rajongók népes tábora fogadott. A metál hangzás és a dübörgő zene senkinek nem okozott csalódást, méltó indítása volt a rockos estének. A késő esti közönségnek a legendás EDDA játszott, azonban Pataky Attila előbb átengedte a színpadot fiának, Gergőnek, aki Attila őszinte örömére néhány éve maga is éneklésre adta a fejét, és a Pataky Művek frontembereként saját dalai mellett édesapja nagy slágereit is életre kelti. A Nagyszínpad utolsó fellépőjét aztán senkinek nem kellett bemutatni: az évek alatt Pataky Attilát és az EDDÁT csak egyre nagyobb szeretet és lelkesedés fogadja a közönségtől, akik minden dalát végigéneklik az elsőtől az utolsó sorig. Felcsendült a Hűtlen és a Kör, a Kölyköd voltam pedig Gergővel duettként hangzott el.

Nem maradhatott el Dobai Attila fesztiváligazgató tiszteletköre sem, Harley-ával felhajtott színpadra és köszöntötte a 40 éves zenekart. Ugyanezeken a deszkákon a következő estéken Boban Markovics és Bonnie Tyler követi a legnagyobb magyarokat. Akiknek még futotta energiából éjfél utánra is, őket a Rock Arénában Dévényi Tibi bácsi, a House of Riders-ben pedig DJ Juhász Laci vette kezelésbe. Laci az egyetemi bulik specialistájának vallja magát, de az általa pörgetett sokszínű zenei paletta minden korosztályt felráz: funky, retró, hiphop és “bulirock” is békében megfér egymás mellett a partijain. A közönség hajnalig ropta minden stílusra, hiszen mindenkiben ott van a zene – és persze mindenkiben van egy kis Harley!
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték