Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Amerika sosem volt még ennyire szexi
Amerika sosem volt még ennyire szexiBenzinfaló izomautók, bikinis autómosó lányok, táncoló autók, nehézsúlyú Big Foot-ok, élő bika rodeó és 100% rock and roll – immáron 15. alkalommal vették be a Monostori Erődöt az amerikai autók ahétvégén. A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon nehéz volt eldönteni, hogy a gyönyörű V8-as járgányokra, a vadul ugráló bikákra, vagy a szexi csajokra szegezzük-e a tekintetünket, és akkor még az esti bulikról nem is beszéltünk. Miről is szól a rendezvény, amely évről-évre egyre nagyobb tömegeket vonz? Ha tömören össze akarjuk foglalni, akkor 4 nap színtiszta Amerika, a teljes szabadságérzése. Egy ízig-vérig dögös fesztivál, ahol az adrenalin löketektől felpörögve egymás után veted bele magadat a látványos és izgalmas programokba.

Kezdjük akkor a legfontosabbakkal, az autókkal. Egyszerűen gyönyörűek, régiek, újak (képtelenség lenne minden évjáratot itt felsorolni), a formák, a színek, a krómok, ahogy csillognak, villognak, szögletesek, kerekek, egyszerűen úgy érzi magát az ember, mint Gombóc Artúr a csokoládé boltban, nem tudunk dönteni közülük, mindegyiket akarnánk. A tulajdonosaik pedig boldogan mutogatják büszkeségeiket, engedik, hogy beleüljünk, és ha szerencsénk van, még el is visznek vele egy körre. Milyen a hangjuk? Egyenként sem kutya, de amikor több száz autó egyszerre kezd el morogni, duruzsolni, az bármelyik szerelmes medve udvarlásán túltesz. Viccet félretéve, egy szó, libabőr.

A fesztivál egyik központi találkahelye a beton pálya, ahol abevállalósak szabadon driftelhetnek, beszállhatnak a gumiégető versenybe, ahol a világbajnok LowRider csapat minden évben nagy show-t ad, és ahol a két Big Foot miszlikre tapossa és szedi szét az erre a célra feláldozott japán autókat. A nézők minden egyes eldurrantott gumit hatalmas ovációval fogadnak, a pörgő, csikorgó kerekek és a gumifüst látványa együttesen borzolja a kedélyeket.

A jubileumi fesztivál idén még egy lapáttal rátett az izgalmakra, az erődben kialakított OffRoad pálya nem kis kihívásokat okozott sokszor az autósoknak, előfordult, hogy még a Jeepek is elakadtak, de a rutinosabb offroad-os sofőrök ügyesen teljesítették a pályát. Hiába ez egy külön sport.

De ne csak az autóktól beszéljünk, az élő bika rodeóis rendkívül látványos és izgalmas volt. A több mázsás bikák és a vakmerő riderek feszültek egymásnak, és igen, sokszor a bika nyert. Az a 8 másodperc hihetetlen hosszúnak tűnik, amikor a rider a nyeregben van, a vadul ugráló állatot lebírni, megülni igazán nem könnyű feladat. A közép-Európa bajnokságot örömünkre az egyik magyar versenyző, Simoni Gábor nyerte.

Az egész napos adrenalin bomba után esténként sem vettünk vissza a lendületből, a péntek esti TributeNight rock and rollvolt a javából, de nem kevésbé a szombat esti sztárfellépő, a Kowalsky meg a Vegakoncertje. Kowáék önmagukhoz híven, rendületlenül nyomták a zsivány pop-ot a fesztiválozóknak. Amikor már azt hihette volna az ember, hogy a hangulat már nem lehet jobb, akkor is még csak egyre fokozódott. Nincs jobb szó, tombolt a nép, minden fáradt gőzt kieresztve bulizott egészen hajnalig.
Vasárnap délután pedig nem volt más hátra, mint, hogy élményekkel feltöltődve és már a jövő évi fesztiválra készülve autósok és fesztiválozók hazafelé vegyék az irányt. Zárásként csak annyit, a 15. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál végig padlógázon pörgött, jubileum volt a javából!

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték