Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

A csongrádi megyeszékhely egy több mint 40 éves fesztivált tudhat magáénak
A csongrádi megyeszékhely egy több mint 40 éves fesztivált tudhat magáénakA helyszín természetesen az Újszegedi Partfürdő (GPS koordinátái a következők: N46.2502241 és E20.1572437). Valamint az időpont sem titok már egy ideje: augusztus 24-től 28-ig élvezhetjük a Tisza hullámai mellett, között, felett a színesebbnél színesebb program kavalkádot. Akit ez részletekbe menően foglalkoztat, itt talál kimerítő tájékoztatást: www.szin.org. Néhány fontosabb, érdekesebb fellépőre azonban mindenképpen szeretnénk felhívni szíves figyelmeteket. 17 helyszínen folynak az események, koncertek, bemutatók. Beszélgetni, lazulni, környezettudatosan gondolkodni, ismerkedni is lesz hely bőséggel. Ami külön szimpatikus, hogy a fesztiválok kötelező itala, a sör gondolatmenetet megtörve egy külön helyszín, egy úgynevezett „Bor-Rét” várja a szőlő-kedvelőket. A SZIN már szerdán sem fukarkodik látni és hallani valókkal.

Nem is nagyon kell messzire menni a közönségnek, hiszen szorosan követi őket a Road, majd az Alvin és a Mókusok. Aki azonban vágyik némi vérfrissítésre a közismert nagyok előadása közben/helyett annak is lesz mit hallgatni már szerdán, néhány környékbeli zenekar személyében. A Royal Színpad további csemegéket tartogat a hallgatóság számára.

Itt lép fel a Tirke Honolulu, majd a The Blues B.R.Others Show és a helyi A S.Hit Gyülekezete is. A szerda est lezárásaként Köteles Leander új formációja, a Leander Kills tépi szívünk húrjait darabokra. A csütörtöki napon is dúskálhatunk a jobbnál jobb előadók koncertjeiben. Kuriózumokban és feltörekvőkben ezen a napon sem lesz hiány. Majd az idén harmincadik születésnapját ünneplő Pál Utcai Fiúk rúgatja ki velünk a képzeletbeli ház oldalát. Az estét itt némi ír kocsma-punkkal zárhatjuk, egyenesen Miskolcról érkeznek Paddy és az ő patkányai.

Azoknak, akik ezek közül még esetleg nem tudtak volna kedvükre valót találni, van még a tarsolyban: A Royal Arénát ajánlanánk
figyelmükbe. Rock and roll és punk stílusban szórakozhatunk már kora délutántól a Fatal Error formáció hathatós közreműködésével. A fesztivál harmadik napja is könnyen a bőség zavarába hozhatja a kilátogatókat. Ha abban a szerencsés helyzetben leszünk, hogy bérletünk van a SZIN-re, vagy péntekre szól a napi jegyünk, akkor kora este lehetőségünk lesz meghallgatni az Apey & the Pea stoner rock, grunge és doom metal zenéjét, a Captain Morgan Arénában.

A JATE Klub & Burn Aréna a Middlemist Red psych-rock koncertjével várja a stílus kedvelőit, majd a helyi érdekeltségű Nyers veszi birtokba a színpadot és a közönség figyelmét. Egy-két sörnyi idő múlva ugyanezen a helyszínen goth’n’roll fogja remegtetni a hangszórókat, mégpedig a szintén szegedi Variola zenekar hangszereinek köszönhetően. Akiknek még maradt energiája a negyedik napra, azok számára van egy jó hírem: Ez után nem lesz. Kezdésként választhatjuk a nagy színpad kínálatából, Senior Hal tálalásában a Fish! lendületes ritmusait.

Majd a 30Y groovejai visznek tovább, mintha csak a szombathelyi buszon ülnénk a srácokkal. A Junkies és gitárjai erről a fesztiválról sem hiányozhatnak – az ő munkásságukra is lehet majd hajat rázni. A Subscribe mostani felállásában Rage Against The Machine tribute produkcióval érkezik Szegedre. A Royal színpad kíméletlenül odateszi programjait az utolsó napon, estén is. Bemelegítésként egy kis blues, Mika László és zenekara jóvoltából, majd fülön ragad minket a metal és a szegedi ifjúság, jön a Dystopia, és psyhedelikus rock zenéjével szintén helyből, a Sardinelli.

Ezek után pedig „elszabadul” a balkán és blues jellegzetesen hangulatos világa, olyan nevekkel, mint a Tóth Bagi Csaba Balkán Union vagy Ripoff Raskolnyikov – innen a szomszédból, Ausztriából. Boban Markovic zenekarát talán nem kell bemutatni senkinek, ahogyan a Gypo Circus legénységét sem – igazi, hamisítatlan gypsy-punk életérzés vár mindenkire. Lazításként pedig a Blues Bell dallamai vezetnek ki minket a négy napos fesztivál-hangulatból.Kétségtelenül hangulatos hosszú hétvégének nézhetünk elébe, bárhonnan is kezdjük a válogatást a színpadok, helyszínek között.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték