Sopron On-line
Navigáció
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Keress minket facebookon
MTI

Felvonulás, nyeremények, Bonnie Tyler az Open Road Fest fergeteges szombati napja
Felvonulás, nyeremények, Bonnie Tyler az Open Road Fest fergeteges szombati napjaSokan úgy várták a szombatot, hogy ez lesz a 15. Open Road Fest igazi fénypontja, és a várakozásaik valóra is váltak. A hangulat a tetőfokára hágott, és már reggel 9-kor hangos volt a kemping a sürgő-forgó készülődő fesztiválozóktól, fényesítették a motorokat, hiszen az ország legnagyobb motoros programja indult hamarosan: természetesen idén sem maradhatott el a nagy felvonulás, Alsóörsről indulva, közel két órán keresztül több ezer motorral vonulva a csodálatos Balaton parti tájon. A visszaérkezőket további izgalmak várták délután, rodeobika, bungee jumping, kaszkadőrshowés végső fináléjába fordult az épített motorok szépségversenye, és a Harley-Davidson nyereményjáték is. A Nagyszínpadon Deák Bill Gyula koncertjét a legendás brit énekesnő, Bonnie Tyler követte.

A 15. jubileumi Open Road Fest negyedik, kiemelt napjához érkezett. A délben induló motoros felvonulás az ország legnagyobb motoros eseménye, amely nélkül el se lehetne képzelni a Harley-Davidson Fesztivált. A környék már 11-kor megközelíthetetlen volt autóval, hiszen a kétkerekűek sorakoznak, készülődnek az
indulásra. A kemping bejáratán özönlöttek ki a motorosok, és első állomásuk, Csopak felé vették az irányt. A felvonulást nem csak a dübörgő lóerők és a szemet gyönyörködtető gépek miatt nem érdemes kihagyni: az útvonal és a táj egyszerűen lélegzetelállító szépségű. Az út egyes szakaszai közvetlen a víz mellett haladnak, a szombati szikrázó napsütésbenmegelevenedik a Balaton és csodálatosak a színek. A sisak alól mindenkinek életre szóló élmény egy ilyen “joyride”. Bizton állíthatjuk, hogy a parádé történetében még sosem voltak ennyien: túlzás nélkül több ezer motoros gördült el a Balaton partján. Akár földről, akár levegőből lélegzetelállító látványt nyújtott a menet. Minden érintett településen százával álltak a kíváncsiskodók, köztük a legkisebbek is, még szüleik karján ülve is integettek a motorosoknak. Az összefogást, és a motoros társadalom egységét mutatja, hogy baleset- és problémamentesen zajlott a felvonulás ekkora felvonuló tömeg mellett is, és aki egyszer részt vett, biztosan jövőre sem hagyja ki. Tökéletes program volt ez mindenkinek a pünkösdi hétvégére.

A fesztiválra belépve mindenkit elsodor a motoros életérzés, ezt akarva sem lehet elkerülni. Akinek ehhez eddig nem adatott meg egy igazi Harley, most ők is kipróbálhatják, milyen érzés. A Harley On Tour kamionja csütörtökön beparkolt a fesztiválra, és elhozta magával a Harley gyönyörű új modelljeit, amiket el lehetett vinni egy körre. Ha még nem is áll egy a garázsba, most mindenkinek lehet egy mosolygós képe, amint egy Harley-Davidson-on feszít.

Nem csak egy italra volt érdemes betérni a Jack Daniel’s Ranch-re. Igazi vadnyugati hangulat, finom italok és szalmabálák között a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták, hogy ki tud legtovább fent maradni az állat hátán. Aki még mindig adrenalinra szomjazott, őket egész nap várta a bungee jumping. A hajmeresztő ugrás mellett érdemes volt a felfelé úton körbenézni, mert a fesztivál felülről is emlékezetes látványt nyújt.

Akik vacsoraidőben a sátrak között bóklásztak, azok is meghallották a Nagyszínpad irányából, amikor a
“legfeketébb hangú fehér énekes”, Deák Bill Gyula első dalai felcsendültek. Legismertebb számai, mint amilyen a Rossz vér, igazi balladák, amiket a hűséges rajongók évtizedek óta várnak a koncerteken. A rajongók nagy
örömére elhangzott az István a királyból a Sámán dala, amit sokan énekeltek Bill Kapitánnyal együtt. A koncert után aztán érdemes volt a színpad közelében maradni, mert kezdődött a két várva várt eredményhirdetés. A House of Riders-ben egész héten lehetett szavazni a legszebb egyedi épített motorra, most pedig kiderült melyik lett a befutó: a nyertes gépe egy impozáns sárga kígyós alkotás, amit egész héten csodált a közönség. A finálé viszont csak ez után következett: a fesztivál igazgatója felgurult a színpadra az Iron 883-assal, majd egy gombnyomással sorsolt, és kiderült a legszerencsésebb fesztiválozó neve: Major Viktor alig hitt a fülének, amikor felolvasták a nevét. Mesébe illő történet végződött ezzel az értékes nyereménnyel: Viktor évtizedek óta
motorozik, és ettől súlyos balesete sem tántoríthatta el, aminek következtében ma egyik lábát műláb helyettesíti. Bár kedveli az internetet, de egészen a sorsolás előtti napig még nem regisztrált a Facebookra, lánya unszolására nyitott fiókot és jelentkezett a játékra - sose gondolta volna, hogy ekkora mázlija lesz! Viktornak igazi
szenvedélye a motorozás, 2009 óta látogatja az Open RoadFest-et, jövőre pedig nagy álma válhat valóra: egy Harley-Davidsonon érkezhet vissza 2015-ben!

A boldog nyertes és új Harley-ja aztán elhagyta a színpadot és helyüket átvette a rock csillag az idei fesztivál egén: Bonnie Tyler összetéveszthetetlen érces hangja megtöltötte a Nagyszínpadot és felcsendültek legnagyobb slágerei. Bonnie a számok között anekdotákat mesélt a dalokról, a fiatal éveiről és első stúdiófelvételeiről.
Egyetlen legendás slágere sem maradt el: hallhattuk a Total Eclipse of theHeart-ot, az It’s a Heartbreak-t és természetesen az I Need a Hero-t. Ahogy Bonnie búcsút intett a népes közönségnek, Dobai Attila hajtott fel a színpadra fehér Harley-án: egy gyönyörű virágcsokorral köszönte meg az énekesnőnek az estét, valamint egy ajándékkal is készült a születésnapos dívának. Bonnie Tyler tiszteletére tűzijáték szállt fel a színpaddal szemben, amit egy finom pezsgő mellett néztek végig. Éjfél közeledtével fellobbant az Open Road Fest hatalmas tábortüze, folytatódott az evés-ivás és több helyszínen a hajnalig tartó buli. Idén a fesztivál egy nappal hosszabbra nyúlik, vasárnap is teljes napi program várja az érdeklődőket, köztük a legkisebbeket is. Családi programok, Kaláka és Szandi koncert és a Kids Race mini motoros verseny várja a gyerekeket délután, este pedig Tóth Gabi és Demjén Ferenc énekel a Nagyszínpadon. Kicsikben és nagyokban, chopperen vagy lábbal hajtós kismotoron is mindenkiben van egy kis Harley!

Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték